CrockPot - to po polsku wolnowar, urządzenie do wolnego i równomiernego gotowania przyrządzanych potraw. Duszenie odbywa się w kamiennym naczyniu, które jest stale podgrzewane dzięki niewielkiej ilości energii elektrycznej.
Gotowanie z CrockPotem jest zjawiskiem powszechnym, głównie w Ameryce, Australii i Wielkiej Brytanii. Szczyt sezonu wolnego gotowania przypada na okres zimowy.
Dzięki programowalnemu timer'owi pozwala planować czas gotowania od 30 minut do 20 godzin. Po zaplanowanym czasie gotowania Crock-Pot® automatycznie przełączy się w tryb "keep warm" w celu utrzymania odpowiednio wysokiej temperatury posiłku. Czyszczenie urządzenia jest banalnie proste, wyjmowalne naczynie wraz z pokrywą możesz zmywać w zmywarce. Crock-Pot® zachwyca elegancją i nowoczesnością. Ten markowy wolnowar nowej generacji, zapewnia wygodę codziennego gotowania dostosowując się do Twojego harmonogramu dnia. Łatwy w obsłudze panel sterowania z dwoma ustawieniami temperatury i funkcją "keep warm" - zapewnia zawsze ciepły i gotowy do podania posiłek, a szklana pokrywa pozwala na podgląd przygotowywanej potrawy. Wbudowany timer zatrzymuje gotowanie po ustalonym czasie, a następnie przełącza się w tryb "keep warm", aby zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia. Pojemność ceramicznego kamionkowego naczynia 5,7 litra, jest idealna dla 3 do 6 + osób, nadaje się do gotowania zup, dań głównych, pieczeni i deserów.CO TO JEST TEN CROCK-POT?Crock-Pot® - to po polsku wolnowar, urządzenie do wolnego i równomiernego gotowania przyrządzanych potraw. Duszenie odbywa się w kamiennym naczyniu, które jest stale podgrzewane dzięki niewielkiej ilości energii elektrycznej.Crock-Pot® - to również marka amerykańskiego producenta, który w latach 70-tych XX wieku wynalazł i jako pierwszy zaprezentował światu pierwszy elektryczny wolnowar.Dzięki pozycji pioniera i lidera kategorii, marka Crock-Pot® na dobre przeniknęła do języka potocznego, jako określenie całej kategorii urządzeń do wolnego gotowania, skutecznie wypierając jej dosłowne angielskie tłumaczenie - Slow Cooker.Gotowanie z Crock-Pot’em jest zjawiskiem powszechnym, głównie w Ameryce, Australii i Wielkiej Brytanii. Szczyt sezonu wolnego gotowania przypada na okres zimowy.Gotowanie z Crock-Pot’em niesie ze sobą wiele zalet, główne to:Smaczne i zdrowe gotowanie:
Wygoda:
Oszczędność czasu:
Oszczędność pieniędzy:
Bezpieczeństwo:
Przepisy: