WOLNOWAR 4,7L CROCK-POT SAUTE KAMIONKA GARNEKCrock-Pot 4.7L SAUTE Idealny Crock-Pot® dla średniej wielkości rodziny (do 5-ciu osób).Dzieki dwóm temperaturom gotowania i funkcji "keep warm" - (utrzymuj ciepło) pozwala na dużą elastyczność w przygotowywaniu posiłków. Wyjmowalne naczynie służy do podsmażania na płycie kuchennej i podgrzewania w piekarniku wraz z pokrywą. (funkcja Sauté). Najnowszy członek rodziny Crock-Pot® zachwyca elegancją i nowoczesnością. Ten markowy wolnowar nowej generacji, zapewnia wygodę codziennego gotowania dostosowując się do Twojego harmonogramu dnia. Łatwy w obsłudze panel sterowania z dwoma ustawieniami temperatury i funkcją "keep warm" - zapewnia zawsze ciepły i gotowy do podania posiłek, a szklana pokrywa pozwala na podgląd przygotowywanej potrawy. Wbudowany timer zatrzymuje gotowanie po ustalonym czasie, a następnie przełącza się w tryb "keep warm", aby zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia. Pojemność ceramicznego kamionkowego naczynia 4,7 litra, jest idealna dla 5 osób nadaje się do gotowania zup, dań głównych, pieczeni i deserów.
ZALETY Crock-Pot 4.7L Z FUNKCJĄ SAUTE Crock-Pot® SC7500 z funkcją Sauté o objętości 4.7l. to połączenie tego co najlepsze w wielowiekowej tradycji wolnego duszenia potraw w glinianym garnku, z nową praktyczną funkcją Sauté, pozwalającą podsmażać składniki bezpośrednio w wyjmowalnym naczyniu urządzenia. Dzięki temu możesz przyrządzać różnorodne potrawy dla całej rodziny, w krótkim czasie i przy minimalnym wysiłku. Łatwy w użyciu i oszczędny w konsumpcji energii (do 210 W /h), Crock-Pot® SC7500 z funkcją "keep warm" pozwola utrzymywać Twoje dania gorące i gotowe do spożycia, a wyjmowalne kamienne naczynie może służyć, jako waza do serwowania posiłków.
CO TO JEST TEN CROCK-POT? Crock-Pot® - to po polsku wolnowar, urządzenie do wolnego i równomiernego gotowania przyrządzanych potraw. Duszenie odbywa się w kamiennym naczyniu, które jest stale podgrzewane dzięki niewielkiej ilości energii elektrycznej. Crock-Pot® - to również marka amerykańskiego producenta, który w latach 70-tych XX wieku wynalazł i jako pierwszy zaprezentował światu pierwszy elektryczny wolnowar.
Dzięki pozycji pioniera i lidera kategorii, marka Crock-Pot® na dobre przeniknęła do języka potocznego, jako określenie całej kategorii urządzeń do wolnego gotowania, skutecznie wypierając jej dosłowne angielskie tłumaczenie - Slow Cooker.
Gotowanie z Crock-Pot’em jest zjawiskiem powszechnym, głównie w Ameryce, Australii i Wielkiej Brytanii. Szczyt sezonu wolnego gotowania przypada na okres zimowy.
Gotowanie z Crock-Pot’em niesie ze sobą wiele zalet, główne to:
Smaczne i zdrowe gotowanie:
- Powolne duszenie potraw zachowuje substancje odżywcze, wzmacnia naturalny smak i aromat składników.
- Duszenie potraw nie wymaga dodatkowego tłuszczu dlatego jest zdrowsze od tradycyjnego gotowania.
- Podczas gotowania misa wolnowaru powinna być wypełniona od ½ do 2/3 objętości, wtedy gotowana potrawa osiąga optymalną temperaturę.
Wygoda:
- Potrawy gotowane w Crock-Pot’cie nie wymagają ani Twojej obecności ani interwencji.
- Dzięki stosunkowo niskiej temperaturze duszenia, nie ma możliwości przypalenia potraw.
- Nie musisz mieszać ani pilnować gotującej się potrawy.
- Możesz przebywać poza domem, gdy Twój posiłek powoli nabiera kruchości i aromatu.
- Gotowanie potraw w Crock-Pot’cie przebiega powoli (od 5 do 15 godzin) dlatego powszechną praktyką jest przygotowywanie posiłków rano, aby rozkoszować się ciepłym i aromatycznym obiadem po powrocie z pracy.
- Wyjmowalne ceramiczne naczynie pokryte jest specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu, dlatego możesz z łatwością umyć je w zmywarce.
- Możesz również podgrzać je w piekarniku, przechować w lodówce, świetnie też sprawdzi się jako naczynie do serwowania potraw.
Oszczędność czasu:
- Przepisy dla Crock-Pot’a są łatwe i nie wymagają wielu czynności.
- Dlatego przyszykowanie potraw zabiera niewiele czasu, wystarczy pokroić składniki, doprawić i gotowe.
Oszczędność pieniędzy:
- Gotowanie z Crock-Pot’em zużywa dużo mniej energii niż tradycyjne gotowanie na płycie gazowej lub elektrycznej.
- Dzięki uzyskiwanej w Crock-Pot’cie nieprzeciętnej kruchości mięs, możesz uzyskiwać zaskakująco dobre rezultaty z tańszymi kawałkami mięsa.
Bezpieczeństwo:
- Wbudowany termostat czuwa nad równomiernym i ciągłym utrzymywaniem stałej temperatury duszenia. niskiej mocy (LOW), dużej mocy (HIGH) oraz podtrzymywania ciepła (KEEP WARM).
- Crock-Pot® posiada zabezpieczenia, które pozwalają na pozostawienie wolnowara bez nadzoru na wiele godzin.
Pprzepisy:
- Od przystawek przez dania główne do deserów.Każdy przepis firmowany przez markę Crock-Pot to gwarancja pysznego domowego posiłku, który z łatwościa przyrządzisz.
- Twoja rodzina pokocha jedzenie z crock-pot'a.
JUŻ NIEDŁUGO UKAŻE SIĘ KSIAŻKA Z PRZEPISAMI PRZEZNACZONA DO GOTOWANIA W CROCK-POT
- Producent: Crock-pot USA
- Objętość 4.7 Litra - idealna dla max. 5 osób
- Zużycie prądu od 4 do 6 groszy za godzinę
- Funkcja Sauté pozwala używać wyjmowalne naczynie bezpośrednio na płycie kuchennej, w celu podsmażania mięsa lub warzyw.
- 2 ustawienia temperatury - "low" i "high"
- Funkcja "keep warm" - podtrzymuje ciepło potraw po zakończeniu gotowania
- Wyjmowalne kamienne naczynie może być stosowane w piekarniku, na płycie kuchennej,
- W mikrofali, lodówce oraz zamrażalniku (z pokrywą)
- Naczynie przystosowane do mycia w zmywarce (z pokrywą)
- Naczynie przystosowane do przechowywania w lodówce i w zamrażarce (z pokrywą)
- Powłoka antyadhezyjna
- W zestawie instrukcja obsługi z poradnikiem użytkowania w języku polski
- 2 letnia gwarancja
PRZY ZAKUPIE 2 URZĄDZEŃ CROCP-POT DOSTAWA GRATIS ORAZ 2 ŁYŻKI Z SYLIKONOWĄ KRAWĘDZIĄ FIRMY FISKARS GRATIS
Jeśli chcesz kupić taniej napisz e-mailKupując u nas, kupujesz RAZ, a na dłużej! |