PRODUKT NOWY ORYGINALNIE ZAPAKOWANY
POLSKA DYSTRYBUCJA
12 MIESIĘCY GWARANCJI
TYLKO TERAZ 42 ZŁ
-
OKAZJA PROMOCJA !!!
POJEMNOŚĆ 3,5 L
MOC 200 W ( ZUŻYWA BARDZO MAŁO ENERGI )
3 TRYBY GOTOWANIA
PRZYGOTOWANIE POTRAW BEZ RYZYKA PRZYPALENIA CZY WYKIPIENIA
POWOLNE DUSZENIE SPRAWIA ZE POTRAWY SĄ BARDZO SOCZYSTE
I PEŁNE WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
WYJMOWANA CERAMICZNA MISA DO UŻYCIA TEŻ JAKO SAMODZIELNE NACZYNIE
WYSOKA JAKOŚĆ IZOLOWANA OBUDOWA ZE STALI NIERDZEWNEJ
NIENAGRZEWAJĄCE SIĘ UCHWYTY
POKRYWA Z HARTOWANEGO SZKŁA UMOŻLIWIA
OBSERWOWANIE PROCESU GOTOWANIA
Z TYM URZĄDZENIEM PRZYGOTUJESZ WSZYSTKIE POTRAWY
OD BIGOSU MIĘS RYB DO POTRAW WARZYWNYCH
W ZESTAWIE KSIĄŻECZKA Z PRZEPISAMI
Zacznijmy od podstaw, czyli czym jest, albo, czym nie jest wolnowar ?
Wolnowar nie jest parowarem, nie jest prodiżem, nie jest urządzeniem do gotowania ryżu i nie został wymyślony przez Chińczyków lub Japończyków do przygotowywania egzotycznych potraw. Wręcz przeciwnie. Jest to urządzenie, które pozwala cieszyć się najbardziej tradycyjnymi potrawami kuchni europejskiej i polskiej.
Wolnowar jest urządzeniem do wolnego gotowania w temperaturze NISIEJ. Nie doprowadza potraw do wrzenia, lecz zachowuje i pogłębia ich smak, bez straty istotnych składników odżywczych. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potrawek, bigosów, klopsików, zrazów, gulaszów, zup -zwłaszcza rybnych, sosów - np. grzybowych czy bolognese oraz do duszenia mięs i ryb. Jest więc idealny do potraw, które wymagają długiego gotowania. Na czym polega jego sekret?
Wolnowar składa się z 2 elementów. Najważniejsza jest ceramiczna misa – wkład, w którym przygotowywana jest potrawa. Zastosowanie ceramiki gwarantuje, że potrawy się nie przypalają. Oprócz tego materiał ceramiczny długo zachowuje ciepło, co ma wpływ nie tylko na zużycie energii, ALE TEŻ , na wolniejsze stygnięcie potrawy po podaniu na stół. Misę można wyjąć z urządzenia i bezpośrednio postawić na stole. Nie trzeba przekładać np. gotowego gulaszu do innego naczynia, tracąc na aromacie czy ciepłocie potrawy. Utrzymując ciepło, misa gwarantuje również, że dokładka będzie prawie tak samo ciepła, jak przy pierwszym podaniu.