Zastosowanie:
Woda Zuber leczy nadkwasotę. Niezastąpiona w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Żółciotwórcze i żółciopendne działanie wody jest wykorzystywane w leczeniu wątroby i dróg żółciowych. Stosowana w leczeniu cukrzycy - obniża podwyższony poziom cukru we krwi.
Stosowanie - dawkowanie wody ZUBER:
O ile lekarz nie zaleci inaczej, 3x dziennie około pół godziny przed posiłkiem 1/2 szklanki wody ZUBER zmieszanej z 1/2 szklanki ciepłej wody JAN (lub zwykłej). Na godzinę przed piciem nie należy spożywać surowych owoców i warzyw.
Subiektywny smak i zapach wody ZUBER:
bezbarwna, wyrazisty intensywny zapach i smak,słona
Średni skład chemiczny w mg/dm3:
KATIONY |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ANIONY |
|
Na+ |
6168 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
F |
0,097 |
K+ |
288,4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CI |
902,8 |
Li+ |
18,53 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Br |
2,1 |
Ca2+ |
77,43 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J |
1,13 |
Mg2+ |
363,8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
S042 |
3,00 |
Fe2+ |
0,43 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HCO3 |
1716 |
Suma składników stałych wody Zuber (mg/dm3) wynosi 25 054,3
Składniki Niezdysocjowane:
Osad w wodzie ZUBER jest zjawiskiem naturalnym
Woda Zuber jest wydobywana odwiertu Zuber I-IV
z głębokości 670-935 metrów.
Wodę należy przechowywać w temperaturze 4-20°C
Analizę Fizyczno-chemiczną wykonano w AGH Kraków.
Produkt odpowiada wymogom rozporządzenia
Ministra Zdrowia z dnia 27.12.2000r.
Posiada atest PZH Poznań