Woda kokosowa naturalna BIO 1l
Dr Martins
1. Woda z zielonych orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. Podczas choroby, wysiłku fizycznego możemy uzupełniać utratę elektrolitów i minerałów poprzez picie wody kokosowej bogatej w wapń, sód, fosfor, magnez i potas.
2. Woda kokosowa jest produktem naturalnym. Nie zawiera tłuszczu, ani cholesterolu. Przelewana w warunkach aseptycznych chroniona jest przed wpływem światła i tlenu przez okres 10 miesięcy. Posiada międzynarodowy certyfikat BIO.
3. Woda kokosowa jest zasadowa, co ułatwia wchłanianie składników odżywczych, witamin, minerałów i aminokwasów. Regularne spożywanie wody kokosowej reguluje trawienie oraz prace nerek.
4. Ciąża to dla organizmu kobiety spore obciążenie. Woda kokosowa to idealny wybór w celu poprawienia krążenia, trawienia oraz prawidłowego nawodnienia organizmu w tym okresie. Pijąc wodę w ciąży łatwiej przyswajamy witaminy rozpuszczalne w wodzie, m.in. kwas askorbinowy i witaminy z grupy B, mające kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki.
5. Także dla dzieci. Kwas laurynowy zawarty w wodzie naturalnie występuje w mleku matki, jest antyalergiczny, nie zawiera cholesterolu ani laktozy - mogą ją pić małe dzieci . Woda kokosowa pomaga także w przypadku dolegliwości jelitowych.
6. Również dla starszych. Wraz z wiekiem zagrożenie odwonienia organizmu wzrasta. Brak odpowiedniej cyrkulacji płynu ma wpływ na ciśnienia krwi oraz utratę cennych minerałów i węglowodanów. Może również zaostrzyć wiele innych dolegliwości, w tym jaskry. Woda kokosowa to bogate źródło potasu, magnezu i wapnia oraz witamin: C, B1, B2, B3, B5 oraz B6. Świetnie nadaje się dla osób starszych oraz osłabionych.
7. Woda kokosowa o doskonała alternatywa dla napojów energetycznych – idealna dla ludzi aktywnych oraz sportowców, naturalnie uzupełnia elektrolity oraz glukozę utracone w czasie treningu. Korzystnie wpływa na krążenie, temperaturę ciała, czynność serca oraz ciśnienie krwi. Zawiera 15 razy więcej potasu niż większość napojów dla sportowców i dwa razy więcej niż jeden banan.
8. Poprawia jędrność i nawilżenie skóry.Woda kokosowa utrzymuje i nadaje skórze jędrność, sprawia, że jest ona miękka i elastyczna. Łagodzi suchą i wrażliwą skórę, wykorzystywana do użytku zewnętrznego jako tonik regenerujący.
10. Alkohol wypłukuje z organizmu potrzebne minerały do jego prawidłowego funkcjonowania. Zasadowe pH wody kokosowej uspakaja przewód pokarmowy i pomaga w pracy wątrobie oraz nerkom. Woda kokosowa szybko uzupełnia elektrolity i nawadnia organizm. To prawdziwy ratunek dla osób chcących zminimalizować negatywne skutki jego spożywania.Nie zawiera tłuszczu, ani cholesterolu, a także alergenów pokarmowych, takich jak: pszenica, gluten, soja czy kukurydza. Przelewana w warunkach aseptycznych chroniona jest przed wpływem światła i tlenu przez okres 10 miesięcy. Posiada międzynarodowy certyfikat BIO. W przeciwieństwie do soków owocowych woda kokosowa jest zasadowa.
Składniki:sok z kokosa 99,9%, kwas askorbinowy 0, 1%
Wartości odżywcze (w 100 ml):Wartość energetyczna - 79 kJ / 19 kcalBiałko - 0,7 gWęglowodany - 3,7 gw tym cukry - 2,6 gTłuszcz - 0,1 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - <0,01 gBłonnik - 0,6 gSól - 0,01 gWitamina B2 - 0,06 mgWapń - 24 mgMagnez - 18 mgPotas - 250 mg