Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Włoski zestaw ziół do Wermutu
waga 10g
Włoskie zioła do Wermutu na ok. 10l
Zioła można dodawać na kilka sposobów:
- Można je dodać bezpośrednio do fermentującego wina i odcedzić wraz z pierwszym obciągiem wina znad osadu.
- Można je dodać bezpośrednio do gotowego wina na okres 3-7 dni. W trakcie należy kontrolować smak wina. Gdy aromat będzie zadowalający, zioła należy odsączyć za pomocą worków filtracyjnych. Im dłużej zioła pozostaną w winie tym mocniejszy będzie smak Wermutu.
- Z ziół można przygotować esencję. W tym celu do butelki 0,5l z gotowym winem należy dodać całą zawartość saszetki ziół i pozostawić na 5-7dni, następnie przefiltrować. Gotową esencję dodajemy powoli do wina które chcemy aromatyzować.
Zapakowano w Szwecji.
Instrukcja przyrządzenia:
Do butelki 0,5l z gotowym winem należy dodać całą zawartość saszetki ziół i pozostawić na okres 5-7dni, następnie przefiltrować i dodawać do smaku do gotowego wina.