Wkłady filtrujące 2szt. różne rodzaje o różnej przepustowości
i dokładności filtrowania.
W ofercie posiadamy również aparat do filtracji wina i piwa. Doskonały do zastosowań domowych.
UWAGA!!!
PO DOKONANIU ZAKUPU PROSZĘ O PODANIE W "WIADOMOŚCI DO SPRZEDAJĄCEGO" NUMERU ORAZ RODZAJU WKŁADU JAKI PAŃSTWO WYBIERAJĄ
1.Wkład do filtracji wina "000" - sterylne, bardzo dokładne, wolne. Zestaw 2 sztuk wkładów filtrujących średnicy 15cm. Wkład „000" sterylny, przeznaczony do filtracji lekkich win i wódek. Przy filtracji wkład „000" powinien być stosowany do trunków wstępnie przefiltrowanych filtrem "1000" lub "500" jako wkład ostateczny. Filtracja przebiega bardzo powoli.
Przed pierwszym użyciem wkłady należy zanurzyć w czystej wodzie i namoczyć, przez około 5min.
2. Wkład do filtracji wina "100" - bardzo dokładne.
Zestaw 2 sztuk wkładów filtrujących średnicy 15cm. Wkład „100" bardzo dokładny, przeznaczony do filtracji win. Przy filtracji wina wkład „100" powinien być stosowany do win wstępnie sklarowanych jako filtr ostateczny. Wino gotowe do butelkowania.
Przed pierwszym użyciem wkłady należy zanurzyć w czystej wodzie i namoczyć, przez około 5min.
3. Wkład do filtracji wina "500" - średnie.
Zestaw 2 sztuk wkładów filtrujących średnicy 15cm. Wkład „500" średnio dokładny, przeznaczony do filtracji win. Przy filtracji wina wkład „500" powinien być stosowany do win wstępnie sklarowanych.
Przed pierwszym użyciem wkłady należy zanurzyć w czystej wodzie i namoczyć, przez około 5min.
4. Wkłady do filtracji wina "1000" - średnie.
Zestaw 2 sztuk wkładów filtrujących średnicy 15cm. Wkład „1000" średnio szybki, przeznaczony do wstępnej filtracji wina lub do filtracji nastawów cukrowych przed destylacją. Przy filtracji wina wkład „1000" powinien być stosowany do win jako filtr wstępny, przed filtracją główną. Kolejną filtrację można dokonać wkładem „100".
Przed pierwszym użyciem wkłady należy zanurzyć w czystej wodzie i namoczyć, przez około 5min.
5. Wkłady do filtracji wina lub piwa "2000" - szybkie.
Zestaw 2 sztuk wkładów filtrujących średnicy 15cm. Wkład „2000" przeznaczony do filtracji piwa lub wstępnej filtracji wina. Przy filtracji piwa, wkład przepuszcza niewielkie ilości drobin drożdży niezbędnych do powtórnej fermentacji piwa w butelkach. Przy filtracji wina wkład „2000" powinien być stosowany do win problematycznych jako filtr wstępny, przed filtracją główną. Kolejną filtrację można dokonać wkładem „100".
Przed pierwszym użyciem wkłady należy zanurzyć w czystej wodzie i namoczyć, przez około 5min.
|