WKŁAD FILTRUJĄCY DAFI CLASSIC STANDARD
10 SZTUK
Wkład Dafi Classic pasuje do dzbanków w standardzie Classic, może być używany zamiennie do dzbanków innych typów: ANNA*, BRITA*, ZELMER*, DAFI*, LAICA*, AQUAPHOR*.
* nazwy producentów są zarejestrowanymi znakami towarowymi.
Wkłady filtrujące Dafi Classic Standard są idealne do napojów zimnych, gorących oraz do gotowania. Opracowany skład zasypu filtrującego został dostosowany do polskiej wody po to, by jak najskuteczniej ją oczyszczać. Filtrowanie 1 litra wody trwa zaledwie 1-2 min i zapewnia szybki oraz łatwy dostęp do czystej wody w kuchni.
Cechy i budowa filtra
- Usuwanie z wody kranowej chloru, niektórych metali ciężkich oraz innych szkodliwych substancji, mogących się w niej znajdować,
- Usuwanie nadmiaru związków odpowiedzialnych za powstawanie w sprzęcie AGD kamienia kotłowego,
- Górna pokrywa filtra wychwytuje zanieczyszczenia mechaniczne,
- Siateczka filtrująca zatrzymuje znajdującą się w wodzie zawiesinę lub osad np.: pianę, tłuszcz,
- Mieszanka węgla aktywnego oraz żywicy jonowymiennej redukuje zanieczyszczenia organiczne, chlor, metale ciężkie oraz zmiękcza wodę,
- Dolna pokrywa o mikroporowatej strukturze przeprowadza powtórną filtrację mechaniczną, zapewniając najwyższą czystość wody,
- Wydajność ok. 100-150 l wody (w zależności od jakości/twardości wody - ok. 30 dni).
Zasyp filtrujący
Sekret czystej wody tkwi w zasypie filtrującym. Odpowiednia ilość żywicy jonowymiennej w filtrze pozwala wychwycić z wody sole magnezu i wapnia, czyli związki powodujące wytrącanie się kamienia. Dzięki temu woda zostaje zmiękczona, przez co w sprzęcie AGD nie osadza się kamień, a z herbaty znika mętny osad. Z kolei węgiel aktywny znajdujący się w zasypie filtrującym pochłania wszelkie zanieczyszczenia i chlor znajdujące się w wodzie kranowej.
Działanie filtra
Specjalnie zaprojektowany układ mieszaniny filtrującej wywołuje cyrkulację wody i jej kolisty ruch, przez co kontakt wody z zasypem wydłuża się i pozwala skuteczniej ją przefiltrować. Podobnie mikroporowata struktura dna filtra zwiększa ciśnienie hydrostatyczne wody i przyspiesza proces jej oczyszczania.
Atesty
Systemy filtrujące marki DAFI posiadają:
Nowoczesna technologia
Zanim produkty marki Dafi trafią na sklepowe półki poddawane są licznym testom oraz badaniom laboratoryjnym obejmującym surowce, półprodukty i wyroby gotowe. Filtry przed zapakowaniem poddawane są sterylizacji parą wodną, celem zapewnienia czystości mikrobiologicznej.
Wkład Classic jest przeznaczony dla osób, których zapotrzebowanie na filtrowaną wodę nie jest duże, dlatego jego wydajność jest nieco mniejsza od wkładu Unimax. System Classic to dobre rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni głównie przygotowują napoje, a gotują znacznie mniej. Ważne jest, by wkłady Classic wymieniać regularnie co 30 dni, co służy skuteczności i higienie filtrowania.
GWARANCJA SATYSFAKCJI, SMAK CZYSTEJ WODY!
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|