Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WITAMINA C 1kg kwas L askorbinowy odporność płuca

18-01-2015, 21:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik agro-CENTER
numer aukcji: 4916447141
Miejscowość Leszno
Zostało sztuk: 98    Wyświetleń: 91   
Koniec: 18-01-2015 22:07:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zdjęcia przedmiotu

kliknij, aby powiększyć

 

 

 

WITAMINA C - kwas L-askorbinowy 1 kg

Kwas L-askorbinowy (witamina C), dodatek paszowy

Organiczny związek chemiczny, pochodna glukozy o wzorze sumarycznym C6H8O6. W warunkach standardowych jest białym, krystalicznym ciałem stałym. Dobrze rozpuszcza się w wodzie, roztwór ma odczyn kwasowy.

Witamina C wpływa na wytwarzanie i zachowywanie kolagenu, ułatwia gojenie się ran, złamań, hamuje tworzenie się sińców, powstawania krwotoków, krwawień dziąseł, podnosi odporność na zakażenia, uszkodzenia oraz na choroby, szczególnie w okresach przeciążenia fizycznego, skraca czas trwania zakażenia itd. Bierze także udział w przemianach tyrozyny, syntezie steroidów nadnerczowych. Witamina C ma wpływ na zachowanie prawidłowego potencjału oksydacyjnego w komórce.

 

Zapotrzebowanie na witaminę C wynosi ok. 60 mg na dobę. Organizmy większości zwierząt i roślin wytwarzają ten związek. Wyjątkiem są organizmy ssaków naczelnych, w tym człowieka, świnki morskiej i niektórych gatunków nietoperzy, którym musi być ona dostarczona z zewnątrz.

Wzór sumaryczny C6H8O6

Masa molowa 176,13 g/mol

Wygląd: białe lub lekko żółte ciało stałe

Identyfikacja Numer CAS 50-81-7

Właściwości

Gęstość i stan skupienia 1,65 g/cm3 ; ciało stałe

Rozpuszczalność w wodzie: rozpuszczalny

Rozp. w innych rozpuszczalnikach: etanol, glicerol, glikol propylenowy

Temperatura topnienia 192 °C

Kwasowość (pKa), Ka1 = 4,17, Ka2 = 11,6

 

Witamina C reguluje procesy biochemiczne. Wspomaga syntezę hormonów, przyswajanie żelaza, procesy odpornościowe i wytwarzanie przeciwciał. Stymuluje prawidłowe funkcjonowanie tkanki łącznej, chrzęstnej i kostnej.

 

Dawkowanie:

drób  200-400 g/1000 l

prosięta warchlaki 0.1 -0.2 g/sztukę/dzień

lisy, norki 0.02 g/sztukę/dzień

Podawać z wodą do picia przez kilka dni w stanach osłabienia, spadku odporności, okresach rekonwalescencji, stresie cieplnym.

Opakowanie:

wiaderka po 1 kg, kartony po 25 kg


W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ CZY WĄTPLIWOŚĆI PROSIMY O KONTAKT Z NASZYM PRZEDSTAWICIELEM:


tel. 796 [zasłonięte] 173 (Jakub Urbaniak)

mail: [zasłonięte]@agrocenter.com.pl

 

 

ZAPRASZAMY DO NASZEGO SERWISU BEZKARENCJI.PL