ANNA CZELEJ
WIOSNA W KUCHNI PIĘCIU PRZEMIAN
KSIĄŻKA NOWA
ORYGINALNIE ZAPAKOWANA
SZYBKA WYSYŁKA
ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ:
GRY PLANSZOWE, RODZINNE, TOWARZYSKIE, IMPREZOWE, KARTY, KOŚCI i AKCESORIA
ORAZ
AKCESORIA i GADŻETY DLA DOROSŁYCH
ŁĄCZYMY PRZESYŁKI Z PONIŻSZYCH KONT
StacjaRozrywka oraz StacjaErotyka
PODSTAWOWE INFORMACJE:
Wydawnictwo: Illuminatio
ISBN: [zasłonięte]978-83965-04-4
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]39650
Oprawa: Miękka
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 232
Format: A5
OPIS PRODUCENTA:
Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw.
Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.
To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:
Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki;
Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną;
Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu.
Wiosną wszystko budzi się do życia – rośnie. Według Pięciu Przemian, także potrawy przyrządzane o tej porze roku wykazują cechy yang, które jest żywe, szybkie i porusza się w górę. Na przykład wiosenne zupy są lekkie, rzadkie i rześkie. Z wiosną koreluje smak kwaśny, który ma działanie ściągające – równoważy to, co rośnie, przez co harmonizuje organizm. Wiosną króluje też zieleń, której nie da się nie zauważyć także w kuchni – z niecierpliwością czekamy na nowalijki. Wtedy także wyśmienicie smakują szczypiorek, młode zioła i ziemniaki czy truskawki, które w żadnej innej porze roku nie będą smakowały lepiej.
Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych składników!
Anna Czelej ponad dwadzieścia lat temu zajęła się chińską filozofią przyrody oraz kuchnią Pięciu Przemian, od tamtej pory wciąż eksperymentuje z potrawami wegetariańskimi – tworząc nowe przepisy i fotografując swoje dokonania. Jest autorką dwóch świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian.
ŁĄCZYMY PRZESYŁKI Z PONIŻSZYCH KONT
StacjaRozrywka oraz StacjaErotyka