Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WIOSNA W KUCHNI PIĘCIU PRZEMIAN ANNA CZELEJ [WEGE]

05-12-2014, 23:26
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 29.49 zł     
Użytkownik StacjaKsiegarnia
numer aukcji: 4772246580
Miejscowość gdańsk
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 2   
Koniec: 04-01-2014 23:03:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

STACJA KSIĘGARNIA - ZAPRASZAM DO AUKCJI


ANNA CZELEJ
WIOSNA W KUCHNI PIĘCIU PRZEMIAN
 

KSIĄŻKA NOWA

ORYGINALNIE ZAPAKOWANA

SZYBKA WYSYŁKA
 

 

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ: 
  

GRY PLANSZOWE, RODZINNE, TOWARZYSKIE, IMPREZOWE, KARTY, KOŚCI i AKCESORIA

ORAZ

AKCESORIA i GADŻETY DLA DOROSŁYCH

 

 

ŁĄCZYMY PRZESYŁKI Z PONIŻSZYCH KONT

 StacjaRozrywka oraz StacjaErotyka

 


 

PODSTAWOWE INFORMACJE:


Wydawnictwo: Illuminatio

ISBN: [zasłonięte]978-83965-04-4

EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]39650

Oprawa: Miękka 

Rok wydania: 2013

Ilość stron: 232

Format: A5

 

OPIS PRODUCENTA:

 

 

 

Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.


Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw.


Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.


To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:


Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki;

Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną;

Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu.

Wiosną wszystko budzi się do życia – rośnie. Według Pięciu Przemian, także potrawy przyrządzane o tej porze roku wykazują cechy yang, które jest żywe, szybkie i porusza się w górę. Na przykład wiosenne zupy są lekkie, rzadkie i rześkie. Z wiosną koreluje smak kwaśny, który ma działanie ściągające – równoważy to, co rośnie, przez co harmonizuje organizm. Wiosną króluje też zieleń, której nie da się nie zauważyć także w kuchni – z niecierpliwością czekamy na nowalijki. Wtedy także wyśmienicie smakują szczypiorek, młode zioła i ziemniaki czy truskawki, które w żadnej innej porze roku nie będą smakowały lepiej.


Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych składników!


Anna Czelej ponad dwadzieścia lat temu zajęła się chińską filozofią przyrody oraz kuchnią Pięciu Przemian, od tamtej pory wciąż eksperymentuje z potrawami wegetariańskimi – tworząc nowe przepisy i fotografując swoje dokonania. Jest autorką dwóch świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian.




ŁĄCZYMY PRZESYŁKI Z PONIŻSZYCH KONT

 

StacjaRozrywka oraz StacjaErotyka




 

PRZED ZAKUPEM PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ "O MNIE"


Zobacz nasze pozostałe aukcje, jeden koszt wysyłki bez względu na ilość zakupionych produktów

KomentarzePanelealle

 

panel allegro