I TO NIE SĄ PUSTE SŁOWA NA TO WSZYTKO
JEST STOSOWNA DOKUMENTACJA
Przebadana w niezależnych ośrodkach naukowych
m.in. Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach, Instytut Uprawy i Nawożenia w Puławach, Akademia Rolnicza w Poznaniu WYNIKI BADAŃ prowadzonych przez prof. dr hab. Stanisławę Korszun
ŻYWA GRZYBNIA MIKORYZOWA - WINOROŚLA
WYSTARCZY ZASTOSOWAĆ RAZ NA CAŁE ŻYCIE ROŚLINY
ZWIĘKSZ PRZYROST DAJ ROŚLINOM SIŁY WITALNE !!
!!! TERAZ TO NIE PROBLEM !!!
WINOROŚLA -BUTELKA 250 ML
ZASTOSOWANIE:
pojemność 250ml
(1 dawka 10 ml = 1 łyżeczka)
PROSTA APLIKACJA
- łatwe dozowanie bez użycia żadnych pistoletów
- zagęszczona formuła szczepionki daje szybsze efekty
- stosuje się raz na całe życie rośliny
- duża pojemność 250 ml
- opakowanie wystarcza dla 25 roślin
-
Zastosowanie szczepionek mikoryzowych jest bardzo proste.
Od kupionej butelki odetnij końcówkę.
Następnie podkop mały dołek wokół korzeni rośliny (na ok 10 cm głębokości).
Potem wyciśnij około 1 łyżeczkę (ok 10 ml) mikoryzy na korzeń rośliny.
Na koniec dołki zakop i obficie podlej roślinę.
Jeżeli damy więcej miejsc aplikacji to grzybnia będzie miała więcej ognisk startowych do kolonizacji terytorium. Szybszy będzie efekt stosowania.
CO DAJE NAM ZASTOSOWANIE MIKORYZY:
-lepsze zaopatrzenie w wodę
-wyższą dostępność składników pokarmowych, w tym trudno przyswajalnych (fosfor,żelazo )
-zwielokrotnienie powierzchni chłonnej systemu korzeniowego i stymulacja jegowzrostu
-wyższą odporność czynną i bierną na patogeny korzeniowe (fytoftoroza, fuzarioza i inne)
-lepsze i obfitsze kwitnienie, owocowanie, kondycja, żywy wygląd
-mniejsza wrażliwość na stresy środowiskowe: nieodpowiednie pH, zasolenie, zalanie, toksyczne związki
Oferowane Państwu przez firmę MYKOFLOR®grzybnie są wyizolowane z korzeni roślin rosnących w najlepszych siedliskach. Przetestowane w licznych doświadczeniach w Laboratorium Grzybów Mikoryzowych MYKOFLOR® . Są to najnowocześniejsze produkty polecane przez Polskie Towarzystwo Mikoryzowe do stosowania amatorskiego i profesjonalnego. Nasze preparaty są produktem naturalnym rozmnożonym w warunkach laboratoryjnych; nie zawierają patogenów ani saprofitów (testowane mikrobiologicznie).