Jakość i wiedza praktyczna to nasza podstawa istnienia - najlepszym tego dowodem jest forum C2H5OH
tam można sprawdzić naszą solidność, obsługę i oferowane produkty .. ( nick : 98%)
CANTINA WINE KITS PINOT GRIGO
wine kits 7kg = 21l
( KOSZT BUTELKI WINA = 4,50zł ;)))) )
Mamy do zaoferowania Państwu
Cantina Pinot - białe półwytrawne wino Pinot Grigo. Charakteryzuje się delikatną nutą owocową i świeżą kwasowością o typowo lekkim słomkowym kolorze. Koncentrat ze szlachetnego szczepu winogron - rosnącego we Włoszech.
Najlepsze koncentraty - ułatwiają przygotowanie domowego wina minimalizują czas pracy i ograniczają koszty 21 litrów ~ 30 butelek ( 700ml ) wina wychodzi w cenie ~ 4,00zł - i to wszystko na naturalnych pielęgnowanych odmianach winogron
Wine kits zawiera: 7 kg koncentratu winogronowego, odpowiednie drożdże do fermentacji wraz z pożywką, stabilizator oraz super klar.
Do fermentacji nie dodajemy cukru, tylko woda i drożdże !!!
Otrzymujemy 21 litrów wybornego wina, bez dodawania cukru.
Przygotowanie :do pojemnika /fermentatora wlać całą zawartość koncentratu, uzupełnić wodą do łącznej objętości 21 litrów. Tak aby temperatura nastawu wynosiła 20-30C.
Wsypujemy drożdże "wine yeast /nutrien wraz z pożywką i dokładnie mieszamy. Zamykamy fermentator i zatykamy rurką fermentacyjną .
Optymalna temperatura fermentacji "pokojowa" ~ 20-25C.
Czas fermentacji w optymalnych warunkach powinien wynosić około 4- 5 dni (wszystko zależy od temperatury otoczenia, brak "bulknięć" w rurce objawia się zakończeniem fermentacji). Dla pewności warto posłużyć się winomierzem trzy skalowym dla sprawdzenia
odfermentowania cukrów znajdujących się w koncentracie owocowym. Jeżeli nie dysponujemy areometrem możemy sprawdzić to na "smak " - nie powinno być słodkie. Jeżeli jest słodkie to pozostawiamy na 1-3 dni i ponownie sprawdzamy.
Gdy wino już przefermentuje zlewamy znad osadu do drugiego fermentatora / pojemnika i dodajemy "stabilizator" mieszamy aby wytrącić resztki Co2 z wina, pozostawiamy na 2 -3 godziny.
Po tym czasie przystępujemy do klarowania .
Dodajemy superklar "A" mieszamy i zostawiamy na minimum 3 godziny. Następnie dodajemy superklar "B" i mieszamy nie dłużej niż 10- 15 sekund.
Pozostawiamy do naturalnego wyklarowania (wystarczy jeden dzień)
Po wyklarowaniu możemy przystąpić do korkowania wina.
Bardzo proste w przygotowaniu - uzyskujemy 21 litrów wybornego białego półwytrawnego wina.
W naszej ofercie również inne szlachetne szczepy, oraz inne win kit - firmy Magnum.
Wszystkie niezbędne akcesoria do produkcji domowego wina , piwa i destylatów znajdziecie Państwo na naszych aukcjach . Zapraszamy .
Poniżej podajemy szczegółowy cennik wysyłki . Prosimy o dopasowanie go do Państwa wielkości zamówienia. Informujemy iż list zwykły( zarówno ekonomiczny jak i tez priorytetowy) zgodnie z regulaminem poczty polskiej nie podlega żadnym reklamacjom z uwagi iż nie jest nadawany mu numer nadania.
Z uwagi na szkło wysyłamy wyłącznie kurierem,nasze paczki są zawsze ubezpieczone i w przypadku stwierdzenia uszkodzenia należy spisać z kurierem reklamacje.