Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WILTON PROSZEK BEZOWY, SUBSTYTUT BIAŁKA 03-704

21-03-2012, 12:41
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30.20 zł     
Użytkownik prostozformy
numer aukcji: 2217724507
Miejscowość Nieporęt
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 7   
Koniec: 29-03-2012 11:00:37
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest PROSZEK BEZOWY , SUBSTYTUT BIAŁKA JAJA KURZEGO , produkcji amerykańskiej firmy Wilton.


Zastępuje surowe białko kurze w lukrze oraz w bezach. Pomaga stabilizować kremy.

Proszek pozwala na przygotowywanie kremów i lukrów zawierających w składzie białka jajek kurzych bez użycia surowych jaj. Sproszkowana postać jest idealna w aplikacji (łatwo zastosować identyczną ilość kolejnym razem). Nadaje się także do przygotowywania bez.

Masa Royal Icing przygotowana z uzyciem Mering Powder jest lśniąca i gładka, bez grudek dzięki czemu łatwo sie rozprowadza i wyciska podczas tworzenia dekoracji np. kwiatowych. Wysycha na twardą masę dlatego nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta. Służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji.

Waga: 113 g

Skład:

skrobia kukurydziana, białka, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu (cream of tartare), dwutlenek krzemu i substancje zapachowe.


Termin przydatności do spożycia: 24 kwiecień 2013


LUKIER ROYAL

SKŁADNIKI:

3 łyżki proszku bezowego MERING POWDER (substytut białka jajka kurzego)

4 niepełne szklanki cukru pudru (około 450 gram)

6 łyżek gorącej wody

PRZYGOTOWANIE:

Wszytskie składniki włożyć do miski i ubijać mikserem (10-12 minut mikserem ręcznym, 7-10 minut robotem).


Aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polukrowanie ciasteczek do gotowej masy należy stopniowo dodawać wodę (po około ¼ łyżeczki), aż do osiągnięcia idealnej konsystencji. Proponujemy obwiedzenie kształtów ciastek gęściejszym lukrem, a potem ich wypełnienie bardziej płynną masą.

Aby uzyskać masę do wykonywania kwiatów cukrowych należy dodać 1 łyżkę wody mniej (5 łyżek).


Jesteśmy dystrybutorem amerykańskiej firmy Wilton, producenta akcesoriów do pieczenia i dekoracji ciast.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą prezentowaną na pozostalych aukcjach.