Przedmiotem aukcji jest proszek bezowy, substytut białka jaja kurzego, amerykańskiej firmy Wilton.
Zastępuje surowe białko kurze w lukrze oraz w bezach. Pomaga stabilizować kremy.
Proszek pozwala na przygotowywanie kremów i lukrów zawierających w składzie białka jajek kurzych bez użycia surowych jaj. Sproszkowana postać jest idealna w aplikacji (łatwo zastosować identyczną ilość za każdym razem). Nadaje się także do przygotowywania bez.
Lukier królewski przygotowany z użyciem proszku bezowego jest lśniący i gładki, bez grudek dzięki czemu łatwo sie rozprowadza i wyciska podczas tworzenia dekoracji np. kwiatowych. Wysycha na twardą masę dlatego nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta. Służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji.
Waga: 113 g
Skład: skrobia kukurydziana, białka, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu (cream of tartare), dwutlenek krzemu i substancje zapachowe.
Termin przydatnosci do spozycia: 24 kwiecień 2013
Jesteśmy dystrybutorem amerykańskiej firmy Wilton, producenta akcesoriów do pieczenia i dekoracji ciast.Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą prezentowaną na pozostalych aukcjach.