Przedmiotem aukcji jest:
PROSZEK BEZOWY, SUBSTYTUT BIAŁKA KURZEGO, amerykańskiej firmy Wilton.
Zastępuje surowe białko kurze w lukrze oraz w bezach. Pomaga stabilizować kremy.
Proszek pozwala na przygotowywanie kremów i lukrów zawierających w składzie białka jajek kurzych bez użycia surowych jaj. Sproszkowana postać jest idealna w aplikacji (łatwo zastosować identyczną ilość kolejnym razem). Nadaje się także do przygotowywania bez.
Masa Royal Icing przygotowana z użyciem Mering Powder jest lśniąca i gładka, bez grudek dzięki czemu łatwo sie rozprowadza i wyciska podczas tworzenia dekoracji np. kwiatowych. Wysycha na twardą masę dlatego nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta. Służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji.
Waga: 113 g
Skład:
skrobia kukurydziana, białka, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu (cream of tartare), dwutlenek krzemu i substancje zapachowe.
Data przydatności przydatności: maj 2015
Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem amerykańskiej firmy Wilton, producenta akcesoriów do pieczenia i dekoracji ciast.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą prezentowaną na pozostalych aukcjach.