Jako rozszerzenie oferty produktów firmy Wilton mamy przyjemność zaoferować Państwu możliwośc uczestnictwa w kursie profesjonalnych technik dekoracji ciast. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem firmy Wilton w Polsce i jednocześnie jedynym certyfikowanym centrum szkoleniowym.
Kurs „Podstawy dekoracji ciast” jest idealnym sposobem rozpoczęcia przygody z pieczeniem i ozdabianiem domowych wypieków.
Podczas kursu pokażemy Państwu krok po kroku wszystkie etapy przygotowania ciasta, od pieczenia idealnego biszkopu, przez cięcie, przełożenie i obłożenie tortu kremem. Zaprezentujemy również techniki tworzenia elementów z kremu w tym między innymi kwiatów, rozetek, muszelek, liści i innych. Program obejmuje także ozdabianie muffinek.
Ramowy program kursu obejmuje następujące tematy:
Jak upiec doskonałe ciasto
Wykonanie kremu maślanego oraz kremu dekoratorskiego
Zastosowanie woreczków dekoratorskich wraz z koncówkami
Cięcie i przełożenie ciasta
Obłożenie tortu kremem
Dekorowanie dużych powierzchni za pomocą gwiazdki
Wykonywanie kwiatków, rozetek, muszelek i listków
Dekoracje przestrzenne
Wypełnianie i pokrywanie muffinek kremem
Napisy z masy kremowej
Przenoszenie wzorów za pomocą transparentnego żelu
Wykonanie róży wstążkowej
Wskazówki dotyczące kompozycji dekoracji na torcie
Kurs składa się z dwóch 4-godzinnych bloków. Kursu odbywają się co tydzień we wtorki i środy w godzinach 10.00 – 14.00 oraz w środy i czwartki w godzinach 16.00 – 20.00. Istnieje możliwość ustalenia indywidualnie terminu kursu.
Kursy prowadzone są w grupach 3-4 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku istnieje możliwośc wybrania innego, dogodnego terminu lub zwrotu pieniędzy.
Opłata za kurs obejmuje:
Zestaw produktów Witon dla każdego uczestnika kursu o łącznej wartości ponad 250 pln w tym:
bogato ilustrowaną książkę z planem kursu (w języku angielskim) oraz jej tłumaczenie
12 tylek – okrągłe nr. 1,3 i 12; gwiazdka nr. 16,18,21; otwarta gwiazgka nr. 1M; płatek nr. 104; liść nr. 352; drobne kwiatki nr. 2D; tylka specjalna nr. 233 oraz tylka do nadziewania nr. 230
4 couplery – przejściówki ułatwiające zmianę tylki bez konieczności wymiany torebki z kremem
2 wielorazowe torebki dekoratorskie o rozmiarze 25,5 cm
6 trójkątów pergaminowych
plastikowa podkładka do robienia kwiatów i dekoracji na muffinkach
12 naklejek z szablonami kwiatów
szpatułka prosta z czarną rączką 20 cm
pędzelek dekoratorski
tablica do ćwiczenia wraz ze wzorami
Produkty do dekoracji:
ciasto okrągłe
muffiny
ciasteczka
krem dekoratorski
barwniki
Kawę, herbatę i zimne napoje podczas kursu
Dostęp do produktów Wilton w promocyjnych cenach
Na kurs należy przynieść fartuch. Dodatkowo na drugi dzień kursu uczestnicy przygotowują samodzielnie ciasto i krem (zgodnie z instrukcją).
Kursy odbywają sie w naszej siedzibie:
PROSTO Z FORMY
ul. Kmicica 11
Nieporęt
W razie jakichkolwiek pytań dotyczących terminów kursów prosze o kontakt telefoniczny pod numerem telefonu: 668 [zasłonięte] 18 54
Ukończenie kursu "podstawy dekoracji" jest konieczne do uczestnictwa w kolejnych kursach - dekoracjach kwiatowych oraz dekoracjach masą fondant.
Na zdjęciach prezentujemy kwiaty jakie powstały w trakcie Kursów 2 i 3
Po zakupie prosimy o kontakt telefoniczny w sprawie ustalenia terminu kursu.