Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WILTON CANDY MELTS BIAŁE 1911-498

17-01-2012, 5:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik prostozformy
numer aukcji: 2033765315
Miejscowość Nieporęt
Kupiono sztuk: 3    Wyświetleń: 60   
Koniec: 12-01-2012 20:14:24

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji są pastylki czekoladowe CANDY MELTS, amerykańskiej firmy Wilton. 
 


Pastylki Czekoladowe Candy Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków. Pastylki występują w różnych kolorach. Można je również łatwo barwić przy użyciu dedykowanych barwników. Punktem wyjścia, do uzyskania dowolnego koloru, są pastylki białe, które w odróżnieniu od tzw. białej czekolady są rzeczywiście białe i pozwalają wiernie odwzorować całą paletę barw. 

Pastylki Candy Melts są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek. W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych projektach. Nie wymaga przechowywania w lodówce.


Topienie: W kuchence mikrofalowej: W pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem.  Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. 

W kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. 

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu „Planta” na każde 397g (1 opakowanie). 

Formowanie: Wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć. 

Opakowanie zawiera 397 g.

 

 

 


Termin przydatności do spożycia: 30 listopad 2012

 



Jesteśmy dystrybutorem amerykańskiej firmy Wilton, producenta akcesoriów do pieczenia i dekoracji ciast.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą prezentowaną na pozostalych aukcjach.