Gotowe, na stałe wbudowane w aparat są między innymi charakterystyki następujących surowców:
Pszenica, Żyto, Pszenżyto, Jęczmień, Owies, Owies nieoplewiony, Rzepak, Kukurydza, Wyka,
Peluszka, Groch, Bobik, Łubin, Fasola, Bób, Gryka, Gorczyca, Len, Proso, Lucerna,
Jęczmień browarny, Słód jęczmienny, Sorgo, Amarant ...
Dynia, Szpinak, Marchew, Pietruszka, Rzodkiew, Facelia, Rzeżucha, Sałata, Burak ćwikłowy,
Skorzonera, Cukinia, Słonecznik, Cykoria, Koper, Papryka, Pomidor, Kapusta, Seler, Ogórek,
Ogórecznik Czarnuszka, Ostropest, Bakłażan, Okra ...
Dalia, Aster chiński, Złocień, Cynia, Bratek, Fiołek, Chaber, Ostróżka ogrodowa,Tymotka łąkowa,
Koniczyna czerwona, Kanar..., Sosna pospolita, Świerk pospolity, Buk, Dąb, Modrzew europejski,
Jedlica, Jodła pospolita, Sosna czarna ..., Mąka pszenna : typu „AD”, typu „Semolina”, typu „850”,
typu „750”, typu „500”, Otręby pszenne, Płatki pszenne, Kasza manna, Kaszka makaronowa,
Makarony ..., Mąka żytnia typu „720”, typu „2000”, Otręby żytnie, Płatki żytnie ...,
Mąka kukurydziana, Kasza kukurydziana, Płatki kukurydziane, Grys kukurydziany, Preparaty
kukurydziane ...
Mleko w proszku, Proszek z jajek, Kazeina kwasowa i zasadowa, Granulaty cukrowe,
Kawa palona, Kawa zielona, Herbata, Ziarno kakaowe, Ryż łuskany, Pasze, Przyprawy ....
Mieszanki betonu, Piasek, Żwiry, Rudy metali, Farby proszkowe, Tworzywa sztuczne, i inne ...