Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wigor S Pro 5kg

09-06-2014, 12:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.64 zł      Aktualna cena: 12.64 zł     
Użytkownik Agrolok
numer aukcji: 4289248495
Miejscowość Golub-Dobrzyń
Licytowało: 1    Wyświetleń: 10   
Koniec: 09-06-2014, 12:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O nas
Wszystkie aukcje
Dodaj do ulubionych
Komentarze
Kontakt
Pracujemy pn.-pt. 7:00 - 15:00
tel. 056 [zasłonięte] 88
kom. 660 [zasłonięte] 073

e-mail: [zasłonięte]@agrolok.pl
Płatności
  • Za pobraniem
  • Przelewem
  • Płacę z Allegro
Wysyłka
Tylko za pośrednictwem kuriera

 
O Firmie


 

Witamy serdecznie na naszej aukcji Wigor S Pro 5kg

kod produktu: 23063

Zawiera minimum 87% siarki (S) całkowitej.

Poprawia jakość warzyw i owoców

Przeznaczenie:
WIGOR S PRO przeznaczony jest do nawożenia roślin siarkolubnych, takich jak: rzepak, groch, rośliny motylkowe, kapustne, burak cukrowy i ćwikłowy, warzywa cebulowate, rzodkiewka, pomidory, dynia, fasola, ogórek, papryka, ziemniaki.

Może być również stosowany do zakwaszania gleby – przed założeniem plantacji lub posadzeniem roślin. Daje dobre efekty również na glebach o odczynie zasadowym i obojętnym.

Właściwości:

Zawarty w nawozie bentonit, dzięki swoim właściwościom pęcznienia w kontakcie z wodą, powoduje rozdrobnienie siarki, a w efekcie szybsze utlenianie przez mikroorganizmy do postaci siarczanowej, przyswajalnej przez rośliny.

Plonotwórcze skutki działania siarki nawozowej ujawniają się poprzez:
Bezpośredni wzrost plonów – siarka zwiększa skuteczność i wydajność nawożenia azotowego (poprzez lepsze pobieranie i wykorzystanie azotu). Zmniejszenie zawartości azotanów w roślinach warzywnych, wzrost zawartości skrobi w bulwach ziemniaków i sacharozy w korzeniach buraka cukrowego. Wzrost zawartości białka w nasionach, do syntezy białek potrzebne są bezwzględnie aminokwasy siarkowe (cysteina i metionina). Poprawa walorów smakowych roślin takich jak: cebula, czosnek, por oraz strączkowe. Poprawę gospodarki węglowodanami – co pośrednio wywołuje wzrost tolerancji roślin na stresy abiotyczne (zbyt niskie i wysokie temperatury, niedobór wody). 

Zasady stosowania nawozu:
Nawóz należy rozsiać równomiernie na całej powierzchni lub w odległości 5-10 cm od rosnących roślin lub wysianych nasion, a następnie wymieszać z glebą na głębokość do 15 cm.