Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wielki Power KOMBIWAR oven HALOGENOWY 17L 1500W

13-06-2012, 0:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 149.90 zł     
Użytkownik www_minimagda_pl
numer aukcji: 2340217003
Miejscowość Sosnowiec
Wyświetleń: 21   
Koniec: 25-05-2012 16:59:17

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Moc (W): 1500
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wszystkie moje aukcje | Komenatarze | Strona w budowie "O mnie" | Zadaj pytanie | Dodaj do ulubionych

WITAM SERDECZNIE NA AUKCJACH

www_minimagda_pl

MINIMALNE CENY MAXIMUM ZADOWOLENIA

Na tej aukcji mają Państwo możliwość zakupu:

KOMBIWAR HALOGENOWY

Renomowanej Holenderskiej firmy

TOMADO

Na dzisiejszej aukcji mam Państwu do zaoferowania wielofunkcyjny piekarnik kombiwarowy, który należy do najciekawszych nowości na rynku artykułów gospodarstwa domowego. Potrawy przygotowane w kombiwarze przygotowywane są szybciej, zachowują swój naturalny smak i wartość odżywczą. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta wystarczy nastawić odpowiednią temperaturę a przy pomocy minutnika czas przygotowywania potrawy (0-60 minut).

ZASTOSOWANIE:

1. Urządzenie wielofunkcyjne
Obieg gorącego powietrza wewnątrz kombiwaru pozwala na przygotowanie potrawy na różne sposoby
gotowanie
grillowanie, pieczenie odgrzewanie szybkie rozmrażanie. Nadaje się do suszenia i sterylizacji produktów

2. Niższy poziom cholesterolu
Nowoczesne badania naukowe udowodniły, że wysoki poziom cholesterolu w organizmie człowieka jest częstą przyczyną chorób serca i problemów z ciśnieniem. Poziom cholesterolu w organizmie wzrasta wraz ze spożywaniem tłustych potraw oraz różnych tłuszczów. Kombiwar umożliwia przygotowywanie potraw bez użycia tłuszczu lub pozwala go znacznie ograniczyć,co znacznie podnosi jakość przygotowywanych potraw.

3. Oszczędność czasu i energii elektrycznej
W związku z dużą wydajnością gorącego powietrza krążącego wewnątrz kombiwaru czas gotowania i zużycie energii elektrycznej zostają obniżone do minimum. W porównaniu ze zużyciem w klasycznych piekarnikach elektrycznych zużycie energii spada aż o 20% - 60% (w zależności od przygotowywanej potrawy).

4. Zachowanie wartości energetycznych i naturalnego smaku potrawy
Wydłużony czas przygotowywania potrawy zawsze niszczy wartość odżywczą produktów i zmienia ich naturalny smak. Ponieważ kombiwar skraca czas przygotowywania potraw, gotowe potrawy będą smaczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze

PRZEPISY

1. Należy unikać zbytniego nawarstwiania składników w piekarniku. Jeśli

powietrze wewnątrz naczynia nie będzie krążyć, ugotują się wyłącznie

górne warstwy. Pozostawiać przerwy pomiędzy składnikami. Potrawa

ugotuje się dobrze jeśli powietrze będzie miało wystarczająco dużo

miejsca, aby krążyć także od spodu.

2. Jeśli chcemy, aby potrawa była chrupiąca przed końcem pieczenia

należy przykręcić temperaturę i pozostawić włączony sam wentylator.

3. Aby utrzymać temperaturę potrawy należy ściągnąć pokrywę

bezpośrednio przed podaniem.

4. Aby ułatwić mycie metalowych podstawek i wewnętrznej strony pokrywy

po pieczeniu, należy spryskać je przed pieczeniem sprejem do pieczenia.

5. Mała rada dotycząca pieczenia steków:

Krwawy - 70˚C

Średnio wypieczony stek - 85˚C

Dobrze wypieczony stek – 102˚C

6. Szklane naczynie umożliwia lepsze obserwowanie potrawy.

GOTOWANIE WARZYW NA PARZE

Podczas opiekania lub pieczenia mięsa możesz w folii do pieczenia gotować

warzywa na parze. Używaj wyłącznie mocnej folii lub rękawów do

pieczenia (nie mogą się roztargać, żeby nie dostały się do wentylatora).

Przygotowane w ten sposób warzywa połóż obok mięsa, które pieczesz lub

opiekasz. Połóż je tak, aby powietrze mogło bez przeszkód krążyć w kombiwarze.

Weź pod uwagę, że czas potrzebny do ugotowania warzyw w folii

lub rękawie trochę dłuższy niż normalnie. W ten sposób możesz przygotować

także ryby (będą się w ten sposób piec we własnym sosie).

PIECZENIE

Blachę do pieczenia położyć na metalowym ruszcie. Jeśli ciasto ma nie być

suche blachę wyłożyć folią do pieczenia. Folię ściągnąć tuż przed zakończeniem

pieczenia, aby na wierzchu powstała chrupiąca skórka.

OPIEKANIE

Mięso połóż na metalowym ruszcie.

Pamiętaj, że czas opiekania zależy od grubości kawałka i pożądanej temperatury

opiekania. Na początku zalecamy dotrzymanie czasu opiekania

podanego w przepisach, stopniowo dopasuj go stosownie do swoich

doświadczeń.

PIECZENIE CIAST DROŻDŻOWYCH

Ciasto połóż na okrągłej blasze do pieczenia (maks. średnica blachy 30 cm).

Pomiędzy blachą a ściankami misy musi być zachowana wolna przestrzeń,

aby powietrze mogło krążyć dookoła całej blachy. Jeśli nie masz blachy

o odpowiedniej wielkości, możesz użyć tacki z grubej folii aluminiowej do

pieczenia, której nadasz odpowiedni kształt.

GRILLOWANIE

Produkty połóż na metalowym ruszcie.

Jeśli kawałki są bardzo cienkie, złóż je na pół.

Podobnie jak w przypadku opiekania czas pieczenia zależy od grubości

produktu, wielkości kawałka, ilości tłuszczu itd.

GOTOWANIE NA PARZE

Połóż warzywa na ruszt. Do misy wlej garnek wody.

Do wody możesz nasypać ziół lub przypraw.

SMAŻENIE

Pokrojone produkty (na przykład frytki) wystarczy namoczyć w oleju a następnie

pozostawić aby odkapały.

TOSTY

W kombiwarze możesz opiekać tosty i grzanki i nie musisz czekać aż

nagrzeje się piekarnik. Wystarczy, położyć kromki na płytę. Tosty i grzanki

będą mieć chrupiącą skórkę a w środku będą odpowiednio miękkie.

W ten sam sposób możesz przygotować chipsy, wczorajsze podschnięte

pieczywo itp. – włóż je do piekarnika na kilka minut (termostat ustaw na

maks. temperaturę). Będą znowu chrupiące i ciepłe jak świeżo upieczone.

ROZMRAŻANIE

W kombiwarze możesz rozmrażać potrawy równomierniej niż w mikrofalówce.

Wystarczy ustawić temperaturę na 20˚C i co 5-10 minut sprawdzać

stopień rozmrożenia potrawy.

W celu ostatecznego przygotowania zamrożonych potraw (na przykład

pieczenie zamrożonej pizzy) nastaw temperaturę o 20˚C niższą niż podana

na opakowaniu. Przykład: jeśli zalecana temperatura pieczenia wynosi

225˚C kombiwar ustaw na temperaturę 205˚C. Jednocześnie o 30-50%

skrócony zostanie także czas pieczenia (przykładowo zamiast 20 minut wystarczy

piec przez 15-10 minut).

STERYLIZACJA POTRAW

Sterylizacja potraw bez opakowania jest jedną z metod konseracji jedzenia.

Składniki podgrzej do temperatury wrzenia i pozostaw je chwile w tej

temperaturze. Gorące przelej do nagrzanych słoików. Słoiki dobrze zakręć

i obróć dnem do góry. Wykonuj wszystkie czynności szybko, żeby nic nie

zdążyło ostygnąć.

Dane techniczne:

- moc 1500W

- specjalna lampa halogenowa

- zakres czasu pracy 0-60 min

- zakres temperatury 125-250 stopni

- pojemność 17 L (12 + 5 przy użyciu specjalnej obręczy)

- funkcja rozmrażania i podgrzewania produktów

- wygodne szczypce do przenoszenia i wyjmowania gorących potraw

- 2 rodzaje blaszek

Dodatkowe informacje:

Licytowany przedmiot jest w 100% zgodny z opisem.

Gwarancja 12 miesięcy.

Posiada oryginalne opakowanie. Instrukcja obsługi w języku angielskim



 

Dodatkowe zdjęcia:

Fotografie nigdy całkowicie nie odzwierciedlą wspaniałego wyglądu danego produktu, który w rzeczywistości prezentuje się o wiele ciekawiej, czego nie widać na płaskich fotografiach.