Na tej aukcji mają Państwo możliwość zakupu:
KOMBIWAR HALOGENOWY
Renomowanej Holenderskiej firmy
TOMADO
Dlaczego u www_minimAGDa_pl warto kupować?
Ponieważ tutejsze aukcje są na pewno NAJTAŃSZE, NAJLEPSZE I NAJNOWSZE. Tańszej i lepszej oferty nie znajdą Państwo nigdzie indziej. Przesyłki trafiają zawsze do celu, są wysyłane expresowo. Jeżeli kwota za wybrany produkt zaksięgowana jest do godziny 14, wysyłka następuje tego samego dnia, za pobraniem wysyłki codziennie.
Dlaczego akurat TEN produkt?
Na dzisiejszej aukcji mam Państwu do zaoferowania wielofunkcyjny piekarnik kombiwarowy, który należy do najciekawszych nowości na rynku artykułów gospodarstwa domowego. Potrawy przygotowane w kombiwarze przygotowywane są szybciej, zachowują swój naturalny smak i wartość odżywczą. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta wystarczy nastawić odpowiednią temperaturę a przy pomocy minutnika czas przygotowywania potrawy (0-60 minut).
ZASTOSOWANIE:
1. Urządzenie wielofunkcyjne Obieg gorącego powietrza wewnątrz kombiwaru pozwala na przygotowanie potrawy na różne sposoby gotowanie grillowanie, pieczenie odgrzewanie szybkie rozmrażanie. Nadaje się do suszenia i sterylizacji produktów
2. Niższy poziom cholesterolu Nowoczesne badania naukowe udowodniły, że wysoki poziom cholesterolu w organizmie człowieka jest częstą przyczyną chorób serca i problemów z ciśnieniem. Poziom cholesterolu w organizmie wzrasta wraz ze spożywaniem tłustych potraw oraz różnych tłuszczów. Kombiwar umożliwia przygotowywanie potraw bez użycia tłuszczu lub pozwala go znacznie ograniczyć,co znacznie podnosi jakość przygotowywanych potraw.
3. Oszczędność czasu i energii elektrycznej W związku z dużą wydajnością gorącego powietrza krążącego wewnątrz kombiwaru czas gotowania i zużycie energii elektrycznej zostają obniżone do minimum. W porównaniu ze zużyciem w klasycznych piekarnikach elektrycznych zużycie energii spada aż o 20% - 60% (w zależności od przygotowywanej potrawy).
4. Zachowanie wartości energetycznych i naturalnego smaku potrawy Wydłużony czas przygotowywania potrawy zawsze niszczy wartość odżywczą produktów i zmienia ich naturalny smak. Ponieważ kombiwar skraca czas przygotowywania potraw, gotowe potrawy będą smaczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze.
PRZEPISY
Wskazówki dotyczące przygotowania potraw
1. Należy unikać zbytniego nawarstwiania składników w piekarniku. Jeśli
powietrze wewnątrz naczynia nie będzie krążyć, ugotują się wyłącznie
górne warstwy. Pozostawiać przerwy pomiędzy składnikami. Potrawa
ugotuje się dobrze jeśli powietrze będzie miało wystarczająco dużo
miejsca, aby krążyć także od spodu.
2. Jeśli chcemy, aby potrawa była chrupiąca przed końcem pieczenia
należy przykręcić temperaturę i pozostawić włączony sam wentylator.
3. Aby utrzymać temperaturę potrawy należy ściągnąć pokrywę
bezpośrednio przed podaniem.
4. Aby ułatwić mycie metalowych podstawek i wewnętrznej strony pokrywy
po pieczeniu, należy spryskać je przed pieczeniem sprejem do pieczenia.
5. Mała rada dotycząca pieczenia steków:
Krwawy - 70˚C
Średnio wypieczony stek - 85˚C
Dobrze wypieczony stek – 102˚C
6. Szklane naczynie umożliwia lepsze obserwowanie potrawy.
GOTOWANIE WARZYW NA PARZE
Podczas opiekania lub pieczenia mięsa możesz w folii do pieczenia gotować
warzywa na parze. Używaj wyłącznie mocnej folii lub rękawów do
pieczenia (nie mogą się roztargać, żeby nie dostały się do wentylatora).
Przygotowane w ten sposób warzywa połóż obok mięsa, które pieczesz lub
opiekasz. Połóż je tak, aby powietrze mogło bez przeszkód krążyć w kombiwarze.
Weź pod uwagę, że czas potrzebny do ugotowania warzyw w folii
lub rękawie trochę dłuższy niż normalnie. W ten sposób możesz przygotować
także ryby (będą się w ten sposób piec we własnym sosie).
PIECZENIE
Blachę do pieczenia położyć na metalowym ruszcie. Jeśli ciasto ma nie być
suche blachę wyłożyć folią do pieczenia. Folię ściągnąć tuż przed zakończeniem
pieczenia, aby na wierzchu powstała chrupiąca skórka.
OPIEKANIE
Mięso połóż na metalowym ruszcie.
Pamiętaj, że czas opiekania zależy od grubości kawałka i pożądanej temperatury
opiekania. Na początku zalecamy dotrzymanie czasu opiekania
podanego w przepisach, stopniowo dopasuj go stosownie do swoich
doświadczeń.
PIECZENIE CIAST DROŻDŻOWYCH
Ciasto połóż na okrągłej blasze do pieczenia (maks. średnica blachy 30 cm).
Pomiędzy blachą a ściankami misy musi być zachowana wolna przestrzeń,
aby powietrze mogło krążyć dookoła całej blachy. Jeśli nie masz blachy
o odpowiedniej wielkości, możesz użyć tacki z grubej folii aluminiowej do
pieczenia, której nadasz odpowiedni kształt.
GRILLOWANIE
Produkty połóż na metalowym ruszcie.
Jeśli kawałki są bardzo cienkie, złóż je na pół.
Podobnie jak w przypadku opiekania czas pieczenia zależy od grubości
produktu, wielkości kawałka, ilości tłuszczu itd.
GOTOWANIE NA PARZE
Połóż warzywa na ruszt. Do misy wlej garnek wody.
Do wody możesz nasypać ziół lub przypraw.
SMAŻENIE
Pokrojone produkty (na przykład frytki) wystarczy namoczyć w oleju a następnie
pozostawić aby odkapały.
TOSTY
W kombiwarze możesz opiekać tosty i grzanki i nie musisz czekać aż
nagrzeje się piekarnik. Wystarczy, położyć kromki na płytę. Tosty i grzanki
będą mieć chrupiącą skórkę a w środku będą odpowiednio miękkie.
W ten sam sposób możesz przygotować chipsy, wczorajsze podschnięte
pieczywo itp. – włóż je do piekarnika na kilka minut (termostat ustaw na
maks. temperaturę). Będą znowu chrupiące i ciepłe jak świeżo upieczone.
ROZMRAŻANIE
W kombiwarze możesz rozmrażać potrawy równomierniej niż w mikrofalówce.
Wystarczy ustawić temperaturę na 20˚C i co 5-10 minut sprawdzać
stopień rozmrożenia potrawy.
W celu ostatecznego przygotowania zamrożonych potraw (na przykład
pieczenie zamrożonej pizzy) nastaw temperaturę o 20˚C niższą niż podana
na opakowaniu. Przykład: jeśli zalecana temperatura pieczenia wynosi
225˚C kombiwar ustaw na temperaturę 205˚C. Jednocześnie o 30-50%
skrócony zostanie także czas pieczenia (przykładowo zamiast 20 minut wystarczy
piec przez 15-10 minut).
STERYLIZACJA POTRAW
Sterylizacja potraw bez opakowania jest jedną z metod konseracji jedzenia.
Składniki podgrzej do temperatury wrzenia i pozostaw je chwile w tej
temperaturze. Gorące przelej do nagrzanych słoików. Słoiki dobrze zakręć
i obróć dnem do góry. Wykonuj wszystkie czynności szybko, żeby nic nie
zdążyło ostygnąć.
WYMIARY:
- Średnica na zewtątrz: 33cm
- Głębokość wewnątrz: 16cm
Misa :
Wysokość: 16cm
Średnica dno: 26cm
Średnica góra: 33cm
Wysokość całkowita: 33cm
Szerokość z rączkami: 41cm
Dane techniczne:
- moc 1500W
- specjalna lampa halogenowa
- zakres czasu pracy 0-60 min
- zakres temperatury 125-250 stopni
- pojemność 17 L (12 + 5 przy użyciu specjalnej obręczy)
- funkcja rozmrażania i podgrzewania produktów
- wygodne szczypce do przenoszenia i wyjmowania gorących potraw
- 2 rodzaje blaszek
Dodatkowe informacje:
Licytowany przedmiot jest w 100% zgodny z opisem.
Gwarancja 12 miesięcy.
Posiada oryginalne opakowanie. Instrukcja obsługi w języku angielskim
|