Exclusive Wiejski DURUM Makaron z 24 jaj przepiórczych na 1 kg maki. Wyśmienity w smaku o zdrowotnych właściwościach. Makaron ręcznie wykonywany i pakowany bez konserwantów. Makaron produkowany z najwyższej jakości maki pszennej zwanej semoliną powstającą z maki gatunku durum charakteryzującej się wyższą zawartością białka roślinnego od zwykłej pszenicy. Makaron po ugotowaniu ma kolor jasnożółty i nie skleja się, pozostaje al dente. Dodatkowo makaron produkowany jest z jaj przepiórczych o właściwościach leczniczych w szczególności używanych do leczenia astmy, cukrzycy, zaburzeń nerwowych, bronchitu, anemii, chorób nerek i wątroby. Regularnie spożywane wykazują właściwości afrodyzyjne. Makaron wiejski durum zawiera w sobie kurkumę przyprawę o właściwościach antyzapalnych, przeciwnowotworowych, żółciopędnych i oczyszczających. Masa netto 250g po ugotowaniu otrzymujemy 1,5 kg makaronu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Odpowiednią ilość wody (na 100g makaronu 1 litr wody) posolić do smaku i zagotować, makaron na wrzącą wodę wrzucić i gotować około 2 minuty. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimna wodą. | NitkaWstążka |