PRAWDZIWY WIEJSKI ZAKWAS NA CHLEB
ZAKWAS ŻYTNI
W dzisiejszych czasach zdominowanych przez pośpiech coraz mniej osób zwraca uwagę na to, co znajduje się na jego stole. Żywność produkowana na skalę masową pełna jest chemii, co ma bardzo negatywny wpływ na nasze zdrowie. Czy zauważyliście Państwo to samo? Pewnie TAK skoro odwiedziliście moją aukcję. Jesteście w tej świadomej części społeczeństwa.
Zakwas żytni, który oferuję Państwu na tej aukcji pochodzi od mojej babci, która od dziesiątków lat piecze najwspanialszy chleb na świecie (uwierzcie mi to nie przesada).
Zakwas żytni przygotowany jest ze świeżej mąki żytniej typ 720 prosto z młyna, zawiera rozmnożone bakterie kwasu mlekowego, które są w stanie spulchnić nasz chleb bez konieczności dodawania drożdży. Ale to nie wszystko fermentacja mlekowa trwa wiele godzin, w tym czasie bakterie kwasu mlekowego powodują rozkład kwasu fitynowego, co pozwala na wytworzenie wchłanianych form mikroelementów zawartych w ziarnach zbóż.
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST:
1. SŁOICZEK (450 ml) DOJRZAŁEGO ZAKWASU ŻYTNIEGO
2. 250 GRAM MĄKI ŻYTNIEJ TYP 720 (NA DOKARMIENIE ZAKWASU)
3. INSTRUKCJA JAK POSTĘPOWAĆ Z ZAKWASEM
4. PRZEPIS JAK UPIEC CHLEB PRZY UŻYCIU ZAKWASU
PIECZENIE DOMOWEGO CHLEBA WCALE NIE JEST TRUDNE. A PRZYJEMNOŚĆ I SATYSFAKCJA JAKĄ DAJE ZAPACH PIECZONEGO CHLEBA A PÓŹNIEJ JEGO WSPANIAŁY SMAK SĄ NIE DO OPISANIA.
WASZA RODZINA I ZNAJOMI BĘDĄ ZACHWYCENI SMAKIEM CHLEBA
GWARANTUJĘ, ŻE POSTĘPUJĄC ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ CHLEB ZAWSZE WYJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ NA INNE MOJE AUKCJE, GDZIE MOŻECIE KUPIĆ WSZYSTKO CO JEST NIEZBĘDNE DO DOMOWEGO WYPIEKU CHLEBA CZYLI:
MĄKĘ ŻYTNIĄ CHLEBOWĄ TYP 720
MĄKĘ ŻYTNIĄ RAZOWĄ TYP 2000
MĄKĘ PSZENNĄ GRAHAM TYP 1850
MĄKĘ PSZENNĄ CHLEBOWĄ TYP 750
MIESZANKI CHLEBOWE
ŻYCZĘ UDANYCH WYPIEKÓW I ZAPRASZAM DO ZAKUPÓW