Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WIÓRKI WĘDZARNICZE COOK IN WOOD SHERRY

26-06-2015, 9:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik ekspresyjura_pl
numer aukcji: 5396210586
Miejscowość Iwierzyce
Wyświetleń: 4   
Koniec: 26-06-2015 09:02:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Jesteśmy Autoryzowanym Dystrybutorem wszystkich marek produktów oferowanych w naszym sklepie. Od 1996 nieustannie umacniamy się jako dostawca produktów w segmencie PREMIUM.
Doradztwo i sprzedaż:
Jarosław Broda
tel. 662 [zasłonięte] 040
(8.00-20.00)

email: [zasłonięte]@brodasystem.pl




WIÓRKI WĘDZARNICZE COOK IN WOOD SHERRY

BQ007.00

 



Sherry

Sherry to angielska nazwa hiszpańskiego wina wzmacnianego Jerez, pochodzącego z rejonu Jerez de la Frontera. Uprawiane tam winogrona Palomino i Pedro Ximenez zbiera się na początku września, delikatnie wyciska i tylko sok z pierwszego tłoczenia poddaje się fermentacji w celu wytworzenia sherry. Do końca listopada powstaje wytrawne wino o zawartości 11-12% alkoholu. W zależności od smaku i aromatu wino jest wzmacniane (destilado) w proporcji 50/50 aby uzyskać od 15,0% do 17,5% w zależności od przewidywanego przeznaczenia. Sherry dojrzewa w beczkach z północnoamerykańskiego dębu, który jest bardziej porowaty niż dęby hiszpańskie. Butelkowanie odbywa się przez zalewanie różnych ilości win na różnych etapach dojrzewania. Beczki pozostałe po procesie dojrzewania sherry tniemy na wiórka, które nadadzą Twoim grillowanym czy wędzonym potrawom specyficzny aromat i smak.

Sposób użycia:

Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.


Produkt wykonany z beczek pochodzących z Hiszpanii. Opakowanie 360g.

Prawa autorskie zastrzeżone.

 

 

 

 

 



 

 





Technologia zastosowana w grillach BROIL KING - FILMY

Certyfikaty/Normy

Oferowany przez nas produkt przystosowany jest do polskich norm i posiada certyfikat unijny CE.




Zapraszamy również do obejrzenia filmu instruktażowego "Jak zmontować grill"

Informacja handlowa oraz zamówienia:

tel. 17 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
tel. 0 662 [zasłonięte] 293 (od 9 do 16)

Realizacja zamówień:

tel./fax 017 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
[zasłonięte]@brodasystem.pl

Oferowane produkty dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.

Warunkiem jest złożenie zamówienia drogą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 13.00 (Poczta Polska) oraz do godz. 15.30 (Kurier).