Muscat
Muscat to winogrona rozpowszechnione w całej europie w ponad 100 różnych odmianach. Wytwarza się z nich zazwyczaj wina białe słodkie, ze względu na dużą zawartość cukru i późniejszy wspaniały aromat. Na przestrzeni lat różne mutacje sprawiły, że pojawiły się również różowe i czerwone grona muscatu pozwalające na produkcję win innych niż białe. Beczki pozostałe po dojrzewaniu słodkich, muscatowych win tniemy na wiórka abyś i ty mógł poczuć w swoich potrawach aromat słodyczy muscatu.
Sposób użycia:
Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.
- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania.
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie.
Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.
Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.
Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.