Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WIÓRKI WĘDZARNICZE COOK IN WOOD KONIAK

26-06-2015, 9:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik ekspresyjura_pl
numer aukcji: 5396210744
Miejscowość Iwierzyce
Wyświetleń: 3   
Koniec: 26-06-2015 09:02:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Jesteśmy Autoryzowanym Dystrybutorem wszystkich marek produktów oferowanych w naszym sklepie. Od 1996 nieustannie umacniamy się jako dostawca produktów w segmencie PREMIUM.
Doradztwo i sprzedaż:
Jarosław Broda
tel. 662 [zasłonięte] 040
(8.00-20.00)

email: [zasłonięte]@brodasystem.pl




WIÓRKI WĘDZARNICZE COOK IN WOOD KONIAK

BQ006.00

 



Koniak

Koniak to winiak wymyślony przez Ormian, a uwielbiany we Francji. "Eau-de-vie" (woda życia) jest produkowana w całej Francji jednak nazwa Cognac zarezerwowana jest prawnie dla winiaków powstających w okolicach miasta Cognac (eau-de-vie du Cognac). Cognac powstaje z trzech gatunków białych winogron. Moszcz poddawany jest dwukrotnej destylacji w skutek czego osiąga zawartość alkoholu na poziomie 70%. Beczki przeznaczone na dojrzewanie są produkowane z prostych, przynajmniej 100 letnich dębów - tylko dwóch odmian rosnących w określonym rejonie Francji. Po zakończeniu procesu dojrzewania, który może trwać nawet ponad 10 lat (Hors d'Age), beczki są opróżniane, a winiaki mieszane zgodnie z recepturą szefa piwnicy. Niektóre beczki są naprawiane zgodnie z tradycją i służą ponownie w procesie dojrzewania. Część z pozostałych tniemy na wiórka, abyś mógł cieszyć się wyjątkowym aromatem przyrządzanych przez Ciebie potraw.

Sposób użycia:

Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.

Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji. Opakowanie 360g.


Prawa autorskie zastrzeżone.

 

 

 

 

 

 



 

 





Technologia zastosowana w grillach BROIL KING - FILMY

Certyfikaty/Normy

Oferowany przez nas produkt przystosowany jest do polskich norm i posiada certyfikat unijny CE.




Zapraszamy również do obejrzenia filmu instruktażowego "Jak zmontować grill"

Informacja handlowa oraz zamówienia:

tel. 17 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
tel. 0 662 [zasłonięte] 293 (od 9 do 16)

Realizacja zamówień:

tel./fax 017 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
[zasłonięte]@brodasystem.pl

Oferowane produkty dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.

Warunkiem jest złożenie zamówienia drogą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 13.00 (Poczta Polska) oraz do godz. 15.30 (Kurier).