Fino
Fino to białe wino wzmacniane, robione z winogron Palomino. Najwytrawniejszy rodzaj sherry o delikatnym smaku, kolorze i zapachu. Zawartość alkoholu w objętości to 15,0-15,5%. Wino dojrzewa przez okres 4-5 lat w dębowych beczkach. Beczki po tym czasie są opróżniane ale smak i zapach Fino pozostaje uwięziony w drewnie. Beczki wykorzystane w procesie produkcji zamieniamy w wiórka o najlepszych dla wędzenia właściwościach dębu i wspaniałym aromacie, który nadaje potrawom specyficzny dla Fino kolor, zapach, smak i aromat migdałów.
Sposób użycia:
Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.
- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania.
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie.
Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.
Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.
Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.
Prawa autorskie zastrzeżone.