Brandy
Brandy (wypalanki) to wytrawne wódki pozyskiwane z destylacji win, zazwyczaj gronowych. Dojrzewają w dębowych beczkach, a zawartość alkoholu sięga 50% objętości. Nasze wiórka wykonane są z beczek, w których dojrzewało m.in. orujo, vecchia romana oraz aguardente. Po okresie dojrzewania beczki zostają opróżnione lecz smak i aromat brandy pozostają uwięzione w drewnie, z którego wykonujemy wiórka.
Sposób użycia:
Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.
- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania.
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie.
Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.
Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.
Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Włoch, Portugalii i Hiszpanii. Opakowanie 360g.
Prawa autorskie zastrzeżone.