Czerwone wino
Czerwone wino to napój przechowywany w dębowych beczkach w fazie przygotowania. Dąb nadaje winu niezwykłą siłę, zmienia jego kolor, smak i aromat. Po opróżnieniu beczka jest przesiąknięta aromatem wina, a my zamieniamy ją w wiórka... Ty zaś możesz je wykorzystać do wędzenia, grillowania lub pieczenia. Wspaniały aromat dębowego drewna przesiąkniętego czerwonym winem dopełni kompozycji przygotowywanych przez Ciebie potraw.
Sposób użycia:
Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.
- Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania.
- Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
- Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie.
Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.
Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.
Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.
Prawa autorskie zastrzeżone.