Nowość firmy Weider. Receptura specjalnie opracowana do odżywiania wokółtreningowego. Zalecana zarówno przed jak i po treningu. Od dawna wiadomo,że białko serwatkowe jest bardzo przydatne dla kulturystów ze względu na szybką przyswajalność. Natomiast białko jaj jest uznane za wzorzec białka o najwyższej z możliwych wartości biologicznej.
SKŁAD:
Koncentrat białka serwatkowego, posłodzona serwatka w proszku, suszona albumina jaja w proszku, aromaty, zagęszczacz: guma guar, substancje słodzące cyklaminian sodu, acesulfam-K, witamina B.
Produkt zawiera 17% laktozy.
SPOSÓB UŻYCIA:
Zmieszać 1 porcję (30 g) z 300 ml półtłustego mleka (1,5% tłuszczu). Wypijać 1 porcję na 1-2 godz. przed treningiem i 1 porcję zaraz po treningu. Wartość energetyczna 100 ml gotowego napoju: 326 kJ / 78 kcal.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
|
W 1 porcji (30 g preparatu z 300 ml 1,5% mleka)
|
Wartość energetyczna
- smak czekoladowy
- smak waniliowy
- smak truskawkowy
|
1076 kJ / 255 kcal
1066 kJ / 253 kcal
1067 kJ / 253 kcal
|
Białko - wszystkie smaki
|
25,2 g
|
Węglowodany
- smak czekoladowy
w tym cukier
- smak waniliowy
w tym cukier
- smak truskawkowy
w tym cukier
|
24,0 g
22,2 g
24,0 g
23,9 g
24,0 g
23,6 g
|
Tłuszcz
- smak czekoladowy
w tym nas. kwasy tł.
- smak waniliowy
w tym nas. kwasy tł.
- smak truskawkowy
w tym nas. kwasy tł.
|
6,2 g
4,4 g
5,9 g
4,2 g
5,9 g
4,2 g
|
Błonnik
- smak czekoladowy
- smak waniliowy
- smak truskawkowy
|
1,1 g
0,3 g
0,2 g
|
Sód
- smak czekoladowy
- smak waniliowy
- smak truskawkowy
|
231 mg
240 mg
240 mg
|
Wit. B6 - wszystkie smaki
|
0,7 mg (37% RDA)
|
Wapń
- smak czekoladowy
- smak waniliowy
- smak truskawkowy
|
459 mg (57% RDA)
462 mg (58%RDA)
462 mg (58%RDA)
|
|
|