Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wegetarianizm. Zalety i wady /nowa

28-02-2012, 20:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26.30 zł     
Użytkownik Medyczne
numer aukcji: 2030048844
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-01-2012 22:49:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Książki Medyczne :: Księgarnia medyczna - Warszawa

Regulamin
1) Jeżeli nie chcesz kupić, nie licytuj!

2) Wszystkie książki są nowe. Tylko najnowsze wydania, prosto od wydawcy.

3) Książki zazwyczaj wysyłam w ciągu 24h-72h od zaksięgowania wpłaty,lub wybrania formy płatności za pobraniem.

4) Do każdej zakupionej pozycji otrzymasz fakturę Vat.

Zapraszam serdecznie.


PRZEDMIOTEM LICYTACJI
JEST NOWA KSIĄŻKA:
Wegetarianizm. Zalety i wady

Wegetarianizm. Zalety i wady


  • Wydawnictwo:pzwl
  • Wymiary: 140 x 200 mm
  • Ilość stron:120
  • ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00386

Wegetarianizm nie jest jednorodnym rodzajem diety, w jego obszarze istnieją różne odmiany tego sposobu odżywiania, mniej lub bardziej rygorystyczne. Autorki opisują każdy rodzaj diet wegetariańskich oraz produkty jakie znajdują się w diecie. Wskazują na wiele zalet związanych z takim sposobem odżywiania, ale też podkreślają wszelkie zagrożenia związane ze źle zbilansowaną dietą wegetariańską. Dokładne i wnikliwe informacje na temat wielu produktów żywnościowych powodują, ze jest to pozycja obowiązkowa w domu każdego wegetarianina.

Wstęp
Wykaz używanych skrótów
Charakterystyka poszczególnych grup produktów spożywczych z uwzględnieniem ich wartości odżywczych
Pieczywo i produkty zbożowe
Mleko i produkty mleczne
Jaja
Masło i śmietana
Inne tłuszcze
Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych
Ziemniaki
Warzywa, owoce i wodorosty
Warzywa i owoce obfitujące w witaminę C
Warzywa i owoce obfitujące w beta-karoten
Inne owoce i warzywa
Suche nasiona roślin strączkowych
Wodorosty stosowane w kuchni japońskiej i chińskiej
Błonnik pokarmowy
Polifenole
Cukier i słodycze
Mięso, wędliny, drób, ryby
Korzyści z wegetarianizmu
Wegetarianizm a choroby cywilizacyjne
Przemiana lipidowa ustroju
Nadciśnienie tętnicze u wegetarian
Otyłość a wegetarianizm
Cukrzyca a wegetarianizm
Niekorzystne skutki diet wegetariańskich
Niedobory witamin z grupy B i D
Niedobór witaminy B12
Niedobór witamin B1 i B2
Niedobór witaminy D
Niedobory składników mineralnych Fe, Ca, Zn, J, Se
Niedobór żelaza
Niedobór wapnia
Niedobory mikroelementów
Substancje antyżywieniowe
Wegetarianizm u dzieci
Przykładowe diety wegetariańskie
Przykładowe jadłospisy wegetariańskie
Podsumowanie
Piśmiennictwo
Słowniczek trudniejszych terminów i nazw