Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wegetariańskie przepisy, Jay Weinstein [nowa]

19-01-2012, 21:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31.50 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 1998859724
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 14-01-2012 01:12:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Wegetariańskie przepisy

Jay Weinstein

Dane:
  • ISBN:83-[zasłonięte]-0712-9
  • liczba stron: 360
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Septem
  • wymiary: 176 x 250 mm
  • Data wydania: 2[zasłonięte]006-11
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:

    Szybko, łatwo, smakowicie
    • Sałatki i dania z owoców i warzyw
    • Zupy i potrawy z makaronu i ryżu
    • Ciasta i desery

    Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.

    Nauczysz się:
    • przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników,
    • wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu,
    • doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków,
    • przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina,
    • stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek,
    • pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.

    Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.



    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.