Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wegetariańskie przepisy

19-01-2012, 21:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.90 zł     
Użytkownik www_helion_pl
numer aukcji: 1997430906
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 11   
Koniec: 13-01-2012 10:20:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KATALOG OGÓLNY
  @   POSZUKUJĘ
FAQ
FORMY PŁATNOŚCI
PayU
Przedpłata
ING Bank Śląski
38 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2980023 [zasłonięte] 559829
KONTAKT
[zasłonięte]@helion.pl
tel. 32 230 98 63 w. 121, 188
fax. 32 230 98 63 w. 110
(pon. – pt. 9.00–17.00)
Logo Grupy Wydawniczej Helion
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
Laureat zaufanych opinii

Wegetariańskie przepisy

Okładka książki

Tytuł oryginału: The Everything Vegetarian Cookbook: 300 Healthy Recipes Everyone Will Enjoy

Autorzy: Jay Weinstein

Rok wydania: 2006

Stron: 360

Tłumaczenie: Dominika Hilszczańska

ISBN: 83-[zasłonięte]-0712-9

Oprawa: miękka

Książka jest nowa

Szybko, łatwo, smakowicie

  • Sałatki i dania z owoców i warzyw
  • Zupy i potrawy z makaronu i ryżu
  • Ciasta i desery

Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.

Nauczysz się:

  • przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników,
  • wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu,
  • doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków,
  • przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina,
  • stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek,
  • pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.

Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.

Za przesyłkę płacisz tylko raz :: zobacz inne książki z tej kategorii

helion_promocja2 septem_kulinaria