Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

wedliny surowe. wybrane dzialy z tech miesa

09-05-2015, 12:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik asia19873
numer aukcji: 5310945478
Miejscowość Przeźmierowo
Wyświetleń: 10   
Koniec: 09-05-2015 12:35:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1996
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

polecam książkę

 

Wybrane działy z technologii mięsa

 

Wędliny surowe

 

książka jest nowa, niestety ma lekkie zabrudzenia na okłądce z przodu i z tyłu

 

Praca zbiorowa pod red. dr. hab. Jana Pyrcza  

I. CZĘŚĆ TEORETYCZNA 
1. Wpływ surowca mięsno-tłuszczowego na jakość wędlin surowych 
- Mięso 
- Tłuszcz 
2. Zarys technologii produkcji wędlin surowych 
Rozdrabnianie surowca mięsno-tłuszczowego 
Przyprawianie 
- Chlorek sodu i sole peklujące (azotyny i azotany) 
- Węglowodany 
- Kultury startowe 
- Inne substancje przyprawowe 
Napełnianie osłonek 
3. Dojrzewanie produkcyjne i poprodukcyjne 
4. Podstawowe kryteria jakości wędlin surowych 
II. CZĘŚĆ ĆWICZENIOWA 
1. Technologia produkcji fermentowanych wędlin surowych typu salami 
2. Technologia produkcji wędlin surowych typu polska surowa 
3. Technologia produkcji wędlin surowych smarowanych typu metka 
Załącznik: Oznaczenia analityczne