Smokey Mountain Cooker 47 cm czarny
Skoro już tu zajrzałeś, to znaczy że nie uznajesz kompromisów i szukasz najlepszych rozwiązań. Więc postaram się trochę przybliżyć parę faktów . Stając się posiadaczem Webera stajesz się częścią jednej wielkiej rodziny entuzjastów grillowania na całym świecie . Zdobywasz nowe doświadczenia oraz nową pasję jaką nie wątpliwie jest sztuka grillowania. To nowy sposób na życie i jego styl , bez wątpienia jest to nowe dla Ciebie doświadczenie kulinarne oraz możliwości jakie daje Weber. Różnorodność systemu Webera daje możliwości zostać prawdziwym Mistrzem Grillowania. Posiadanie urządzenia Webera daje wiele radości przyszłym użytkownikom oraz ich najbliższym podczas wspólnych rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Jakość przyrządzanych potraw ich różnorodność to naprawdę mistrzostwo samo w sobie ,a urządzenia Webera to niezawodność ,jakość klasa i niepowtarzalny design ,tworzone z pasją i miłością do grillowania . Dostosowane dla każdego odbiorcy pod względem rodzaju (gazowe, elektryczne, węglowe)aby mógł w zaciszu swego otoczenia doświadczać niezapomnianych wrażeń.
Opis produktu:
Dla wszystkich, którzy uwielbiają wędzony smak. Wędzarka z firmy Weber umożliwia wędzenie dużych kawałków mięsa lub ryb na dwóch poziomach. Powolne grillowanie w wędzarce jest użyteczne i znakomite dla wszystkich rodzajów mięs. Wieprzowina, wołowina, drób, ryby i jagnięcina. Każde z nich idealnie nadaje się do przyrządzenia w wędzarce. Podstawową zasadą przygotowywania chudych mięs jest zadbanie o dostarczenie jak największej ilości płynów podczas długiego czasu grillowania. Mięsa z dużą zawartością tłuszczu samoistnie będą się aromatyzować. W związku z tym, że przy wędzeniu stosuje się niskie temperatury, czas grillowania jest dużo dłuższy niż na grillu gazowym. Wszystkie wskazówki dotyczące czasu wędzenia powinny być postrzegane, jako średnie czasy, a gotowość mięsa powinna być stwierdzana poprzez odczyt wewnętrznej temperatury z termometru umieszczonego w mięsie.
Dane techniczne:
- Gwarancja: do 2 lata
- Powierzchnia rusztu: 2 x 47 cm
- Czas grillowania metodą bezpośrednią: < 30 Min.
- Czas grillowania metodą pośrednią: > 30 Min.
|
Rodzaje produktów |
|
Wyposażenie |
|
Ruszt: ma ły (S), średni (M), duży (L) |
M |
|
Termometr: wbudowany w pokrywę |
x |
|
Pokrywa i kocioł: pokryte emalią porcelanową (P), z aluminium (A), ze stali nierdzewnej (E) |
P |
|
Uchwyty z Duroplastu |
1 |
|
Uchwyt do wywietrzników powietrza: izolowany z aluminium (I), aluminiowy (A), ze stali (S) |
A |
|
Tacka na popiół: z aluminium (AS) Pojemnik na popiół: (AT) wyciągany i duży |
AS |
|
Ruszt, otwierany: chmomowany (C), ze stali nierdzewnej (E) |
2 x C |
|
Powierzchnia rusztu |
|
Powierzchnia rusztu (w cm) |
Ø 2 x 47 |
|
Wymiary: |
|
Wysokość (cm) przy otwartej pokrywie |
102 |
|
Szerokość (cm) |
47 |
|
Głębokość (cm) |
47 |
|
Waga (kg) |
20 |
|
Kolory |
czarny |
|
Gwarancja w latach: |
|
Kocioł i pokrywa |
10 lat |
|
Uchwyty |
10 lat |
|
Ruszty: do pieczenia i palenia |
2 lata |
|
Inne części |
2 lata |
Pozostałe zdjęcia:
Wbudowany termometr
Duży właz: ułatwia dołożenie węgla lub drewienek do wędzenia
3 osobno regulowane wywietrzniki
Tacka na wodę lub tłuszcz
2 poziomy do wędzenia i grillowania