1 - sztuka 729,60 zł
3 - sztuki 659,61 zł za kanister
5 - sztuk 649,61 za opakowanie
Opis produktuPreparat do gruntowania podłoży pod podkłady podłogowe i posadzki. W formie koncentratu do rozcieńczania wodą. Zastosowanie produktuDo gruntowania podłoży przed każdym zastosowaniem zapraw podłogowych i posadzek weber.floor Na podłoża nasiąkliwe i nienasiąkliwePolecany na trudne podłożaRównież do gruntowania podłoży pod inne podkłady podłogowe Przygotowanie podłożaweber.floor 4716 ma bardzo dobrą przyczepność do suchych, mocnych, zwartych, wolnych od zanieczyszczeń podłoży betonowych (wylewanych i prefabrykowanych), ceramicznych, kamiennych, drewnianych, jastrychów cementowych, lastriko, stalowych itp. Podłoże należy oczyścić mechanicznie np. przez śrutowanie i dokładnie odkurzyć. Podłoża zatłuszczone olejami lub smarami odtłuścić odpowiednim preparatem i/lub wypalić. Słabe lub miękkie podłoża (np. bitumiczne) należy usunąć. Dane techniczneWyrób zgodny z: PN-C-81906:2003 (rodz. III)Zużycie materiału: w zależności od podłożaok. 0,1-0,2 kg koncentratu na 1 m2Czas schnięcia: ok. 3 do 5 godzinWskazówki wykonawczeZawartość opakowania należy przed użyciem wymieszać, a następnie rozcieńczyć wodą w odpowiedniej proporcji w zależności od rodzaju podłoża. Proporcje mieszania podano w tabeli. Dolewać koncentrat do wody. Tak przygotowany roztwór wylewać na podłoże i rozprowadzać za pomocą szczotki - nasycać podłoże, lecz nie pozostawiać kałuż. Czas schnięcia gruntu zależny jest od temperatury (powietrza i podłoża!) oraz wilgotności. Podkład podłogowy najlepiej układać, kiedy zagruntowana powierzchnia przy dotyku jest jeszcze lekko kleista, nie może jednak zostawiać mokrych śladów. Gruntować 3-24 godziny przed nakładaniem zapraw. Ostatnie gruntowanie powtórzyć, jeżeli zaprawa będzie układana po 24 godzinach od ostatniego gruntowania. Zbyt krótki czas schnięcia przed położeniem zapraw podłogowych, niska temperatura i/lub wysoka wilgotność może powodować uszkodzenia w warstwie preparatu i w efekcie powstawanie pęcherzy powietrznych w nakładanej warstwie zaprawy. Proporcje mieszania i orientacyjne zużycie weber.floor 4716 do gruntowania podłoży pod podkłady podłogowe Weber: podłoże weber.floor 4716 : woda wydajność 1 kg koncentratuBeton wylewany lub prefabrykowany 1:3* ok. 10 m2Drewno, stal zabezpieczonaantykorozyjnie 5:1 + suchazaprawa ** ok. 5 m2Płytki ceramiczne, lastriko,kamień, PVC 1:1 + suchazaprawa ** ok. 7 m2Suche, porowatepowierzchnie, np. wylewki cementowe (szlichty) 1 warstwa 1:5***2 warstwa 1:3 ok. 5 m2* W przypadku chłonnego podłoża betonowego gruntować jak dla wylewek cementowych.** Świeżo wylany grunt posypać równomiernie niewielką ilością suchej zaprawy podłogowej lub piaskiem kwarcowym i powstały szlam wetrzeć szczotką w podłoże; po wyschnię-ciu całe podłoże dokładnie odkurzyć.*** Uwaga: Dla podłoży szczególnie porowatych zalecane jest dodatkowe, wstępne gruntowanie weber.floor 4716 rozcieńczonym z wodą w proporcji 1:10.W przypadku wylewek samopoziomujących weber.floor gruntować jak dla warstw podkładowych z weber.floor 4600, weber.floor 4602.Proporcje mieszania i orientacyjne zużycie weber.floor 4716 do gruntowania podłoży pod posadzki przemysłowe Weber:podłoże weber.floor 4716 : woda wydajność 1 kg koncentratubeton wylewany lub prefabrykowany 1 warstwa 1:52 warstwa 1:3 ok. 5 m2beton ciężki 1:3 ok. 10 m2warstwy podkładoweweber.floor 4600 weber.floor 4602 1 warstwa 1:102 warstwa 1:3 ok. 7 m2Warunki podczas stosowania i wiązania wyrobuW czasie gruntowania temperatura otoczenia i podłoża powinna wynosić +10°C do +25°C. Lekkie wietrzenie w trakcie i po nałożeniu preparatu przyspiesza jego wysychanie, ale należy unikać przeciągów.
tel. 784 [zasłonięte] 393
Zapraszamy również do naszego sklepu na
www.ocieplam.pl