Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Autor: Kunachowicz H., Nadolna I., Iwanow K., Przygoda B.
Wydawca: PZWL
Wydanie, Rok wyd: VI, 2012
Ilość stron: 160
Format: 20,5 x 28,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00444
Opis:
W książce "Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw" zgodnie z najnowszymi badaniami żywieniowymi – zweryfikowano dane dotyczące wartości energetycznej, uwzględniając współczynnik przeliczeniowy dla błonnika pokarmowego (8 kJ/g [2 kcal/g]). Wartość energetyczna produktów i potraw uległa zatem zmianie w zależności od zawartości tego składnika.
Obecne wydanie rozszerzono także o rozdział zawierający skład naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód leczniczych występujących na polskim rynku.
Przedstawione dane zostały opracowane w Samodzielnej Pracowni Wartości Odżywczych Żywności Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra Aleksandra Szczygła w Warszawie.
Spis treści:
1. Wstęp
2. Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
2.1. Mleko i przetwory mleczne
2.2. Jaja
2.3. Mięso i przetwory mięsne
2.4. Ryby i przetwory rybne
2.5. Tłuszcze
2.6. Produkty zbożowe
2.7. Warzywa i przetwory warzywne
2.8. Owoce i przetwory owocowe
2.9. Orzechy
2.10. Nasiona i ziarna
2.11. Cukier i wyroby cukiernicze
2.12. Napoje
2.13. Pozostałe produkty
3. Tabele składu i wartości odżywczej potraw
3.1. Zupy
3.2. Potrawy rybne
3.3. Potrawy mięsne
3.4. Potrawy warzywno-mięsne
3.5. Potrawy z warzyw
3.6. Potrawy z kasz, mąki i ziemniaków
3.7. Potrawy z jaj
3.8. Desery
4. Uzupełnienie – zawartość wybranych składników odżywczych
w produktach spożywczych
4.1. Zawartość jodu
4.2. Zawartość witaminy B6
4.3. Zawartość folianów
4.4. Zawartość witaminy B12
5. Zawartość składników mineralnych w naturalnych wodach mineralnych,
wodach źródlanych, wodach stołowych i wodach leczniczych
6. Receptury potraw
7. Piśmiennictwo
8. Skorowidz