Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WARTOŚĆ ODŻYWCZA WYBRANYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

28-02-2012, 20:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33.99 zł     
Użytkownik foxsmoker
numer aukcji: 2070558490
Miejscowość Rumia
Wyświetleń: 12   
Koniec: 31-01-2012 11:49:44

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BEATA PRZYGODA
HANNA KUNACHOWICZ
KRYSTYNA IWANOW
WARTOŚĆ ODŻYWCZA WYBRANYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH I TYPOWYCH POTRAW

Oprawa: MIĘKKA
Ilość stron:160
Rok wydania: 2011
Wydawnictwo: PZWL
Format: A4


KSIĄŻKI NOWE !!
SZYBKO, TANIO I PEWNIE !!
GORĄCO POLECAM !!


Książka zawiera dane o wartości ener­getycznej i zawartości składników odżyw­czych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spoży­wczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.
Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki: witaminę B6, foliany, witaminę B12.
Dane opracowano w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie

Spis treści
1. Wstęp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
2. Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych . . . . 25
2.1. Mleko i przetwory mleczne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
2.2. Jaja . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
2.3. Mięso i przetwory mięsne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
2.4. Ryby i przetwory rybne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
2.5. Tłuszcze . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
2.6. Produkty zbożowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
2.7. Warzywa i przetwory warzywne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58
2.8. Owoce i przetwory owocowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
2.9. Orzechy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72
2.10. Nasiona i ziarna . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74
2.11. Cukier i wyroby cukiernicze . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
2.12. Napoje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 82
2.13. Pozostałe produkty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84
3. Tabele składu i wartości odżywczej potraw . . . . . . . . . . . . 87
3.1. Zupy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88
3.2. Potrawy rybne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 92
3.3. Potrawy mięsne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94
3.4. Potrawy warzywno-mięsne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 98
3.5. Potrawy z warzyw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 100
3.6. Potrawy z kasz, mąki, ziemniaków . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 104
3.7. Potrawy z jaj . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 108
3.8. Desery . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110
4. Uzupełnienie – zawartość wybranych składników odżywczych
w produktach spożywczych . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 113
4.1. Zawartość jodu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 114
4.2. Zawartość witaminy B6
118 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
4.3. Zawartość folianów . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 123
4.4. Zawartość witaminy B12
128 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
5. Receptury potraw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 133
6. Piśmiennictwo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 151
7. Skorowidz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
KUPUJĄC JEDNOCZEŚNIE WIĘCEJ KSIĄŻEK NA MOICH AUKCJACH
OSZCZĘDZASZ NA WYSYŁCE
ZA WSZYSTKIE ZAKUPIONE KSIĄŻKI PŁACISZ MNIEJ

przed zakupem proszę o zapoznanie się ze stroną "o mnie"