Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Waga elektroniczna System wagowy dla zakł mięsnych

21-01-2012, 16:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11 999 zł     
Użytkownik zinner1
numer aukcji: 2027923778
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 28   
Koniec: 29-01-2012 12:05:30

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O nas
Firma Oferta Nasz sklep Allegro Serwis
Kontakt
ZINNER PPHU
Wagi i Systemy Wagowe
ul. Budzyńska 20
60-419 Poznań
E-Mail: [zasłonięte]@zinner.pl
Tel.:(0-61)[zasłonięte]866 93
Fax :(0-61)[zasłonięte]848 94
Transport
Kurier (DPD): 20 zł
Pobranie (DPD): 25 zł + 1% wartości
Odbiór osobisty: 0 zł
Podane ceny są cenami netto
Nasze aukcje
- Oferowany sprzęt jest fabrycznie nowy
- Wszystkie produkty objęte są gwarancją producenta
- Wystawiamy faktury vat
Płatności
Nr konta: 97 1750 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0190000 [zasłonięte] 077597
Bank: Raiffeisen Bank Polska S.A.
Stosujemy również płatność Allegro
Witamy na naszej aukcji

Kompletne stanowisko ważące i etykietujące w wykonaniu ze stali nierdzewne. Dzięki zastosowaniu szafki, w której znajduje się drukarka etykiet zestaw spełnia rygorystyczne wymogi higieny w zakładach mięsnych. Nie mniej ważna jest też estetyka i komfort pracy. Na czas mycia nie trzeba wynosić drukarki do suchego pomieszczenia lecz zamknąć ją w szafie.

 

 

Coraz większe wymagania stawiane zakładom produkcyjnym stwarzają konieczność stosowania coraz nowocześniejszych technologii produkcji, pamiętając jednocześnie o minimalizacji kosztów ich wprowadzania. Także w dziedzinie ważenia, samodzielna waga stanowi dzisiaj już tylko element systemu. System wagowy pozwala na przyporządkowanie danemu produktowi oprócz masy również zestawu innych parametrów takich jak kod produktu, operatora, czy odbiorcy. Rekordy opisujące ważony produkt mogą być rejestrowane i w dowolny sposób przetwarzane za pomocą komputera PC. System umożliwia również wydruk etykiet lub paragonów zawierających zebrane informacje z możliwością ich uzupełnienia o kody kreskowe lub dodatkowe informacje z bazy danych.

 

Wielowagowy System dla Zakładów Mięsnych został stworzony z uwzględnieniem specyficznych wymagań przemysłu masarskiego. Uniwersalny charakter oprogramowania terminali wagowych, pozwala na ich swobodną konfiguracje, tak by każdy z nich mógł pracować na dowolnym stanowisku systemu wagowego. Stwarza to możliwość swobodnej konfiguracji systemu przez użytkownika, oraz wpływa na obniżenie kosztów eksploatacji.

 

 

System wagowy złożony jest z trzech niezależnych bloków, w których zebrane dane zestawiane  są w postaci raportów. Wygląd raportów, oraz zakres przedstawianych informacji może być swobodnie modyfikowany przez użytkownika.

 

I - Blok wejściowy

 

Blok wejściowy złożony jest z trzech modułów:

  • przyjęcie żywca
  • ubój + kontrola weterynaryjna
  • klasyfikacja

Rejestracja rozpoczyna się od ważenia przyjętego żywca, określenia jego rodzaju i ilości, oraz podania nazwy dostawcy i kierowcy dostarczającego towar.

Po uboju, każdej sztuce żywca przydzielony zostaje numer, po czym zostaje ona poddana kontroli weterynaryjnej. W jej wyniku dla danej sztuki określony zostaje kod dopuszczenia.

Kolejnym modułem jest klasyfikacja której wynikiem jest określenie klasy mięsności danej sztuki. Sklasyfikowana sztuka zostaje zważona i określony zostaje jej odbiorca.

Zebrane dane tworzą raport wejściowy który przyporządkowany jest dla danej dostawy.

 

II - Blok rozbioru

Tusze na blok rozbioru przyjmowane są z bloku wejściowego lub z bloku magazynu. Towar wyjściowy w postaci elementów z rozbioru, po zważeniu otrzymuje kod nazwy i klasy, oraz określony zostaje jego odbiorca.

Zebrane dane tworzą raport rozbioru, który przyporządkowany jest dla danego towaru lub odbiorcy

 

III - Blok magazynu

 

Dla każdego towaru wchodzącego lub wychodzącego z magazynu określany jest kod operatora, dostawcy/odbiorcy, nazwy towaru i jego klasy.

Na raport magazynu składają się trzy oddzielne raporty:

 

  • raport stanu - określa stan magazynu w określonym dniu.
  • raport przyjęcia - określa ilość przyjęć danego towaru w określonym przedziale czasu.
  • raport wydania - określa ilość wydań danego towaru w określonym przedziale czasu.

 

Stanowisko zostało zainstalowane w kilkunastu zakładach mięsnych w Polsce.

 

System wydania towaru charakteryzuje się dużymi możliwościami rozbudowy, dzięki zastosowaniu systemu baz danych MySQL, oraz nowoczesnych technologii komunikacji.

 

Program poza wprowadzaniem baz danych w zasadzie nie wymaga obsługi.

 

Do głównych zadań programu należy:

 

1. Zarządzaniem wzorami etykiet.

2. Zarządzanie stanowiskami etykietującymi (waga, drukarka).

3. Zarządzanie kompletacją zamówień na stanowiskach wydania towaru.

4. Zarządzanie importem i eksportem do zewnętrznych systemów.

5. Raportowanie wykonanych zleceń.

 

Parametry podstawowe:

 

  • nośność wagi: 30kg/15kg
  • dokładność: 10g/5g
  • rozmiar pomostu: 400x500mm
  • max szer. etykiet: od 55 do 101mm
  • dowolna ilość programowanych etykiet

 

Firma Zinner pphu zajmuje się wagami elektronicznymi od 1991 r. W oparciu o nasze doświadczenie proponujemy Państwu produkty najwyższej jakości. Nasza profesjonalna kadra pomoże dobrać rozwiązanie wagowo-informatyczne, które najlepiej sprawdzi się w Państwa firmie. 

 

 

Dla nas najważniejsza jest jakość