Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Waga do żywca - System rejestracji mięsa w ubojni

21-01-2012, 16:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 99 999 zł     
Użytkownik zinner1
numer aukcji: 2028654142
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 53   
Koniec: 29-01-2012 18:04:34

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O nas
Firma Oferta Nasz sklep Allegro Serwis
Kontakt
ZINNER PPHU
Wagi i Systemy Wagowe
ul. Budzyńska 20
60-419 Poznań
E-Mail: [zasłonięte]@zinner.pl
Tel.:(0-61)[zasłonięte]866 93
Fax :(0-61)[zasłonięte]848 94
Transport
Kurier (DPD): 20 zł
Pobranie (DPD): 25 zł + 1% wartości
Odbiór osobisty: 0 zł
Podane ceny są cenami netto
Nasze aukcje
- Oferowany sprzęt jest fabrycznie nowy
- Wszystkie produkty objęte są gwarancją producenta
- Wystawiamy faktury vat
Płatności
Nr konta: 97 1750 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0190000 [zasłonięte] 077597
Bank: Raiffeisen Bank Polska S.A.
Stosujemy również płatność Allegro
Witamy na naszej aukcji

W ubojniach bydła wymagane jest śledzenie pochodzenia mięsa od momentu przyjęcia żywca poprzez proces uboju, rozbioru i chłodzenia aż po ekspedycję półtusz i ćwierci oraz elementów rozbiorowych.

 

Realizacja kontroli prowadzona jest w następujących punktach:


  1. Rejestracja paszportów w bazie danych programu UBOJNIA podczas przyjęcia bydła do uboju,

  2. Ważenie żywych sztuk i przypisanie masy w rejestrze paszportów,

  3. Identyfikacja sztuki w procesie uboju i nadanie nr ubojowego oraz rejestracja w programie,

  4. Po rozbiorze i po ewentualnej konfiskacie, ważenie i oznakowanie półtusz etykietami identyfikacyjnymi a wynik rejestrowany w programie UBOJNIA,

  5. Proces składowania w chłodni,

  6. Przekazanie do rozbioru mięsa z chłodni rejestrowane na podstawie etykiet identyfikacyjnych

  7. Mięso po rozbiorze na elementy jest oznakowane etykietami a wynik jest rejestrowany w programie UBOJNIA,

  8. Półtusze i ćwierci są ważone i wydawane w całości po identyfikacji na podstawie etykiet nadanych po uboju, powstaje dokument wydania z przypisanymi danymi dotyczącymi pochodzenia sztuki,

 

Urządzenia zastosowane w procesie identyfikacji:


  1. Waga do żywca z terminalem AXIS SE-12 do wprowadzania sztuki z podaniem nr paszportu,

  2. Komputer ze skanerem kodów kreskowych do wprowadzania danych z paszportu,

  3. Skaner z terminalem do identyfikacji w trakcie uboju i do nadania nr ubojowego,

  4. Waga kolejkowa z terminalem SE-12 i drukarką etykiet do oznaczania półtusz po uboju przed chłodnią,

  5. Waga kolejkowa ze skanerem kodów kreskowych, do ważenia i identyfikacji półtusz i ćwierci na wydawce całych elementów,

  6. Na wydawce całych elementów możliwe zastosowanie jeszcze wagi platformowej np.: 60 kg lub 150 kg oraz wagi najazdowej do ważenia dużych pojemników i palet o nośności np.: 1500 kg.

 

System obsługują min. 2 komputery:


  • Na stanowisku przyjęcia bydła do wprowadzania paszportów.

  • Na stanowisku wydawki do tworzenia dokumentów ekspedycyjnych.


Dobrym rozwiązaniem jest zastosowanie serwera umożliwiającego przydział kompetencji operatorów i zbieranych danych dla potrzeb księgowości, planowania i innych. Komputer wydawki także może być serwerem.

Na każdym etapie ważenia i rejestrowania elementów tworzony jest dokument pozwalający śledzić przebieg procesów i identyfikować ważone sztuki. Tworzone dokumenty wysyłkowe zawierają niezbędne dane dotyczące pochodzenia wysyłanych elementów. Etykiety wysyłkowe także pozwalają identyfikować pochodzenie mięsa oraz miejsce i czas uboju i rozbioru.

Materiały eksploatacyjne zastosowane do znakowania mięsa posiadają niezbędne atesty i są dopuszczone do kontaktu ze świeżą żywnością oraz tłuszczami zwierzęcymi.

Jest to podstawowy opis procesu rejestracji i identyfikacji mięsa wołowego.

 

Elementy zastosowane w procesie identyfikacji mięsa wołowego:

 

 

 

Waga do żywca

 

 

Terminal ze skanerem do identyfikacji bydła z kolczyka.

 

 

Stanowisko wagi kolejkowej do półtusz z drukarką etykiet identyfikacyjnych sztuki.

 

 

Wagi na stanowisku wydawki: waga platformowa do małych porcji i waga kolejkowa ze skanerem do identyfikacji półtusz i ćwierci podczas ekspedycji.

 

 

Waga najazdowa na wydawce do dużych elementów i palet.

 

 

Przykładowe ceny zastosowanych urządzeń:

 

 
1. Waga do żywca: 2000 kg e=1kg, miernik SE-12, pomost 1100 x 2300 mm, konstrukcja ocynkowana z klatką górną, mata oborowa antypoślizgowa, kratownice w posadzce, cena kompletnej wagi 19900,-PLN

 

2. Waga kolejkowa do półtusz 4B600 T, e=0,2kg tor dł. 600mm, konstrukcja ze stali nierdzewnej, cena kompletnej wagi (2 szt.) 6250,- PLN

 

3. Terminal ze skanerem w obudowie, do identyfikacji kolczyka po uboju cena kompletnego zestawu (zależnie od typu skanera) od 3900,-PLN

 

4. Drukarka etykiet do oznaczania półtusz przed chłodnią 1400,-PLN

 

5. Skrzynka nierdzewna, szczelna do drukarki 1400,-PLN

 

6. Skaner do wagi kolejkowej na wydawce półtusz i ćwierci od 1000,-PLN

 

7. Obudowa nierdzewna, szczelna do skanera na wydawce 600,-PLN

 

8. Komputer z monitorem i drukarką biurową do przyjmowania paszportów i wprowadzania dostawców oraz drugi komputer i drukarka biurowa na wydawce wg podstawowych obecnie standardów komputerów biurowych, cena kompletnego stanowiska komputerowego (x 2) od 3000,-PLN

 

9. Skaner biurowy do wczytywania paszportów od 800,-PLN

 

10. Położenie sieci strukturalnej dla transmisji ethernet ok. 35,-PLN/1mb

 

11. Elementy sieci ethernet do transmisji danych (szacunkowo) ok. 3000,-PLN

 

12. Montaż urządzeń szacunkowo od 5000,-PLN do 7000,-PLN

 

13. Program UBOJNIA, instalacja i wdrożenie ok. 15000,-PLN


 

Łączny koszt dostawy może zamknąć się kwotą ok. 74000,-PLN

 


Firma Zinner pphu zajmuje się wagami elektronicznymi od 1991 r. W oparciu o nasze doświadczenie proponujemy Państwu produkty najwyższej jakości. Nasza profesjonalna kadra pomoże dobrać rozwiązanie wagowo-informatyczne, które najlepiej sprawdzi się w Państwa firmie. 

 


Dla nas najważniejsza jest jakość