Wałkownica elektryczna do ciasta HENDI 400
Cena brutto 4900,00 PLN
Jedyna taka okazja!!!
Dostępna w detalu i hurcie u importera i dystrybutora termosów MASTER GUST
Opis produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Idealne urządzenie do rozwałkowywania zimnego ciasta do pizzy i makaronu
- Dwie pary regulowanych wałków umożliwiają ustawienie pożądanej grubości ciasta, kształt ciasta okrągły o średnicy od 26 do 40 cm
- Osobne osłony wałków dla łatwej i bezpiecznej pracy, cyfrowy panel kontrolny
- Możliwość nastawienia czasu pracy wałków od 10 do 35 sekund
- Opatentowany model, włącza się automatycznie po włożeniu ciasta
- Waga: 37 kg
INFORMACJA DODATKOWA:
- Regulowana grubość ciasta: 1, 2, 3 lub 4 mm
Parametry:
- Szerokość: 450 mm
- Długość: 520 mm
- Wysokość: 712 mm
- Moc: 375 W
- Napięcie: 230 V
Dostępne są 2 tryby:
Tryb ciągły
1 Wybierz grubość. Grubość można zmieniać obracając czarne pokrętło z lewej strony wałków.
- (-) obrót w prawo zmniejsza grubość.
- (+) obrót w lewo zwiększa grubość.
Aby uzyskać najlepsze wyniki, zalecamy wypróbowanie różnych ustawień.
Zalecany punkt wyjścia do prób:
- Wałek górny: 3,5 mm
- Wałek dolny: 2 mm
2 Przestaw przełącznik z lewej strony do położenia nr 2.
3 Urządzenie jest gotowe do użytku.
Tryb sterowania czujnikiem
1 Wybierz grubość. Grubość można zmieniać obracając czarne pokrętło z lewej strony wałków.
- (-) obrót w prawo zmniejsza grubość.
- (+) obrót w lewo zwiększa grubość.
Aby uzyskać najlepsze wyniki, zalecamy wypróbowanie różnych ustawień.
Zalecany punkt wyjścia do prób:
- Wałek górny: 3,5 mm
- Wałek dolny: 2 mm
2 Przestaw przełącznik z lewej strony do położenia nr 1.
3 Naciśnij czarny przełącznik „SET TIME” na panelu przednim, aby ustawić czas pracy od 10 do 35 sekund. Zapala się zielona kontrolka.
4 Urządzenie jest gotowe do użytku.
W momencie, gdy ciasto dotknie płyty górnej, urządzenie rozpocznie działanie przez wyznaczony czas (zielona kontrolka miga), a następnie zostanie automatycznie wyłączone. Aby przerwać cykl, naciśnij czerwony przycisk zatrzymania na panelu przednim.
Po podaniu rozwałkowanego ciasta przez urządzenie, widoczne będzie zmniejszenie grubości oraz owalny kształt. Ciasto jest następnie obracane o 90° i podawane na najniższe wałki, które nadają kształt okrągłego dysku. Nie jest on idealny, konieczne jest więc wykończenie ręczne. Wałki automatycznie zakończą pracę po upływie ustawionego wcześniej czasu.
Aby zatrzymać urządzenie, przestaw przełącznik do położenia 0.
Aby uniknąć rozerwania ciasta, należy je tylko raz przepuścić przez wałki.
Zapraszamy do zakupów na naszych aukcjach z profesjonalnym sprzętem dla gastronomii.
W ofercie również w atrakcyjnej cenie urządzenia nastawne, GN-y, meble ze stali nierdzewnej oraz szeroki wachlarz profesjonalnego sprzętu gastronomicznego