Wyjątkowy wałek tłuczek ubijak do mięsa cicho sza - kolor czerwony
producent: Kralipex |
gwarancja: 2 lata |
kod produktu: 00109 |
|
Krótki opis
Praktyczny przyrząd do zmiękczania i rozbijania mięsa. Nie wymaga użycia siły! Nie hałasuje. Nie niszczy struktury mięsa.
Praktyczny przyrząd do zmiękczania i rozbijania mięsa. Nie wymaga
użycia siły! Nie hałasuje. Nie niszczy struktury mięsa. Można nim
przygotować każdy rodzaj mięsa, bez hałasu, wysiłku i chlapania.
Wystarczy przesuwać nim po mięsie, lekko przyciskając, a włókna same się
rozpłaszczą. Za pomocą wałka można przygotować mięso o dowolnej
grubości. Mięso nie jest porwane na strzępy, zachowuje swoją strukturę i
jednocześnie jest miękkie.
Jest doskonałym narzędziem do przyrządzania każdego rodzaju mięs
takich jak: wątróbka, bitki, schabowy, piersi kurczaka itd. W czasie
pracy nie powoduje pryskania mięsa, pracuje cicho, nie zakłócając
spokoju domowników.Główną zaletą "WAŁKA" jest to, że włókna mięsa
rozchodzą się równomiernie poprzez walcowanie, a nie spłaszczanie i
ściskanie jak przy uderzeniach tradycyjnego tłuczka do mięsa. Przy
kotletach z kością można używać wałka jak tłuczka do mięsa, nie
obawiając się o jego uszkodzenie.
"WAŁEK" posiada dwie wbudowane funkcje: nieobrotową oraz obrotową, w
której jest prezentowany. Aby uzyskać wałek nieobrotowy należy dokręcić
śrubkę znajdującą się w pierwszym rzędzie ząbków wałka małym śrubokrętem
lub końcówką noża aż do zablokowania obrotu. Obie wersje można stosować
w zależności od wygody i wyuczonych czynności manualnych.
Wyrób posiada plakietkę z instrukcją obsługi w języku polskim,
rosyjskim i angielskim. Rączki wałka produkowane są w pięciu kolorach:
czerwonym, białym, brązowym, niebieskim oraz zielonym.
| Szerokość | 30 cm | Wysokość | 6 cm | Długość | 6 cm | Firma | polska | Kolor | odcienie czerwieni | Materiał | tworzywo sztuczne stal |
|