ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]48512 |
Wymiar: |
17.0x24.0cm |
Nr wydania: |
1 |
Seria: |
- |
Ilość stron: |
128 |
Ocena: |
- |
Waga: |
0,58 kg |
Indeks: |
510[zasłonięte]02292KS |
Rok wydania: |
2010 |
Wydawca: |
Bratni Zew |
Autor: |
Buglioni Federica |
Stan: |
Nowa |
Rodzaj okładki: |
Twarda |
Opis książki
Podtytuł: Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania
Język oryginału: włoski
Tytuł oryginału: IN CUCINA CON MAMMA E PAPÀ Gustose esperienze tra i sapori mediterranei per genitori e fi gli
Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.
Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:
- opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek
- wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole
- zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych
- opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać
- elementarz dobrych manier
- zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni
- wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym
- informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów