Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik

28-02-2012, 20:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31.50 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 2030881368
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 31-01-2012 01:22:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Dawn Altomari

Dane:
  • ISBN:978-83-[zasłonięte]-1295-6
  • liczba stron: 328
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Septem
  • wymiary: 176 x 250 mm
  • Data wydania: 2[zasłonięte]008-03
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:

    Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
    300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej
    Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do… kuchni.

    Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

    Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:
    • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
    • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
    • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
    • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
    • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

    Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.



    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.