Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoskie specjały. Książka kucharska [nowa]

24-01-2012, 7:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.30 zł     
Użytkownik infmaster
numer aukcji: 2008794409
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 19-01-2012 01:00:29
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Książka jest NOWA,
w stanie IDEALNYM.

Niezależnie od ilości zakupionych książek płacisz tylko jednorazowy koszt wysyłki.

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Wydawnictwo: Septem



Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej
Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do… kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Szybka wysyłka po zaksięgowaniu wpłaty.

Przy zakupie powyżej 190zł
dostawa kurierem GRATIS

Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

Zobacz nasze pozostałe aukcje