Pecorino (od słowa "pecora" czyli owca) to bardzo stary typ sera. To prawdziwy produkt pasterski. Zaczęto wyrabiac go w południowej Italii w I w. n.e.
Pecorino Primosale al peperoncino - ser owczy miękki z surowego mleka owczego, po pierwszym soleniu, dojrzewający około 10 dni z ostrej papryczki chilli.
Pecorino Primosale al peperoncino pochodzi z Sycylii od lokalnych producentów wytwarzajacych sery w/g wielowiekowych receptur w sposób tradycyjny (artigianale). Do wyrobu serów producenci używają świeżego mleka od owiec z własnych hodowli. Zwierzęta są hodowane w sposób naturalny i karmione głównie świeżą trawą. Sery produkowane są w małych wytwórniach - cały proces produkcji oparty jest o pracę ludzką. Sery dojrzewają w sposób naturalny w warunkach rekomendowanych dla każdego z rodzajów sera.
Produkt doskonały na deskę serów jako dodatek do wina lub jako przystawka. Bardzo dobrze komponuje się z galaretkami winnymi (szukaj w innych kategoriach).
Cena dotyczy 1 sztuki o wadze ok. 0,34 kg (+/-5%)
Cena za 1kg 72 zł.
Data ważności: 07/2015
Produkty oferowane na naszych aukcjach w 100% pochodzą z Włoch i są przeznaczone na rynek włoski. Jesteśmy bezpośrednim importerem produktów, dlatego produkty zakupione u Nas są zawsze świeże
i w 100% oryginalne.
Zapraszamy do współpracy obiekty gastronomiczne: restauracje, bary, hotele...
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|