Włoski miód spadziowy 400g
Producent: Solmielato
Rodzaj miodu: spadziowy
Kraj pochodzenia: Włochy
Gramatura (g): 400
cena: 30,00 zł
Masz pytania do tego produktu?
Zadzwoń +48 42 [zasłonięte] 95 lub napisz: [zasłonięte]@miodowekontynenty.pl
Miód spadziowy powstaje z soków roślin, czyli ze spadzi. Spadź to lepka wydzielina występująca na niektórych drzewach i krzewach - jest wydzielana przez mszyce i czerwce, które wysysają soki zmłodych pędów i liści. Miód spadziowy ma charakterystyczny zielonkawo-brunatny kolor i korzenny smak, spośród wszystkich rodzajów miodu jest najmniej słodki. Walory smakowe rekompensuje licznymi właściwościami leczniczymi. Najczęściej stosowany jest na dolegliwości dróg oddechowych. Jego działanie antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne, dobrze wpływa na przeziębienia jak i poważniejsze choroby, jak choćby zapalenie płuc (właściwości miodu spadziowego wykorzystywane są do produkcji syropów wykrztuśnych). Spożywanie tego gatunku miodu także dobroczynnie wpływa na serce i układ krwionośny poprzez działanie przeciw miażdżycowe. Miód spadziowy używany jest również na schorzenia stawów i układu nerwowego.
Składniki: 100% miodu naturalnego
Wartości odżywcze 100g:
Energia: 324kcal;
Energia: 1375kJ;
Tłuszcze: 0g;
Białko: 0g;
Węglowodany: 80g.
Waga: 400g
Pozyskano i zapakowano: Włochy
Produkt gotowy do spożycia.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Nie podawać dzieciom poniżej 1 roku.