Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoski Makaron Sgambaro KAMUT BIO (2 kształty) (Ks

29-10-2014, 0:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.50 zł     
Użytkownik mniamit
numer aukcji: 4651973842
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 4   
Koniec: 29-10-2014 00:38:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

logo mniam.it table

Z włoskimi specjałami

z naszej oferty

nawet prosty posiłek

stanie się świętem

kafle mniam.it

Makaron Sgambaro KAMUT BIO (2 kształty) (Kształt makaronu: RIGATONI)

O NAS

W skład naszego zespołu wchodzą Włosi i Polacy, co pozwala nam optymalnie wybierać najlepsze kąski włoskiej kuchni dostosowane do polskich smaków.

Zamówienia wysyłamy przesyłką kurierską najpóźniej 48h po zaksięgowaniu wpłaty (dni robocze). Koszt przesyłki to 15 PLN.

Przy zamówieniach przekraczających 250 PLN wysyłka gratis. Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie.

Aktualnie jedyną formą płatności jest przedpłata.

DLACZEGO TAK DROGO?

W dyskoncie lub supermarkecie znajdziesz pewnie produkty o podobnej nazwie, które będą kosztowały nieporównywalnie mniej. My jednak proponujemy Ci to, co najlepsze. Składniki, proces produkcji i dystrybucji naszych produktów nie powalają nam konkurować z wielką dystrybucją cenowo, ale jeśli chodzi o jakość - sprzedajemy po prostu co innego, choć o tej samej nazwie.

Zobacz dlaczego płacisz więcej:

  1. Składniki naszych produktów pochodzą najczęściej z okolic miejsca produkcji, a zawsze z Włoch (z wyjątkiem specjalnie sprowadzanych, np. kanadyjskiej mąki). Przez to są droższe od sprowadzanych spoza Europy.
  2. Żaden z naszych produktów nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, barwników, ulepszaczy. Ich produkcja kosztuje przez to więcej, a krótszy termin ważności też wpływa na wyższą cenę.
  3. Nasze produkty robione są tradycyjnymi metodami, które są mniej wydajne (a więc droższe), ale gwarantują lepszą jakość od masowej produkcji przemysłowej.
  4. Nasze produkty są butelkowane lub bezpiecznie pakowane w niewielkich opakowaniach przez producenta w miejscu produkcji. Gwarantuje to ich świeżość i oryginalność, ale podnosi koszty logistyczne.
  5. Niektóre z naszych produktów posiadają europejskie certyfikaty pochodzenia lub jakości, co dodatkowo podnosi ich cenę, ale gwarantuje oryginalność na wszystkich etapach produkcji.
  6. Sprowadzamy nasze produkty bezpośrednio od małych włoskich producentów, wielu z nich wraz z ich rodzinami znamy osobiście.
  7. Przechowujemy nasze produkty w odpowiednich warunkach (temperatura, wilgotność, dostęp światła).

KONTAKT

Tel. +48 [zasłonięte]969300

E-mail: [zasłonięte]@mniam.it

Sklep internetowy Mniam.it

VP Consulting Sp. z o. o.
ul. Rakowiecka 34 lok. 5
02-532 Warszawa

NIP 521[zasłonięte]8118

Nr rachunku bankowego
50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 598424
Alior Bank

Zespół Mniam.it

OPIS PRODUKTU

Kamut („pszenica” w języku staroegipskim) to nazwa handlowa opatentowanego w 1990 roku przez braci Quinn z Montany w USA gatunku pszenicy Khorasan (odmiana QK-77). Khorasan (Triticum turanicum, nazwa Khorasan pochodzi od starożytnej prowincji perskiej) z kolei to protoplasta dzisiejszych odmian pszenicy pochodzący z Bliskiego Wschodu. Jedna z legend mówi, że ziarna tej pszenicy zostały znalezione w grobowcu egipskiego faraona. W każdym razie w roku 1949 amerykański lotnik wysłał je do swojej rodziny i tak znalazły się za oceanem. Obecnie Kamut uprawiany jest na skalę przemysłową jedynie w USA i w zachodniej Kanadzie.

Pszenica Kamut charakteryzuje się dużym rozmiarem ziarna (dwukrotnie większym niż współczesna pszenica) koloru bursztynowego o wysokiej szklistości i lekko orzechową nutą smakową. Dzięki zachowaniu przez tysiąclecia niezmutowanego DNA pszenica ta charakteryzuje się większą zawartością białka, tłuszczów, aminokwasów, witamin i minerałów. Ze względu na swoje wartości odżywcze jest polecana szczególnie dla osób prowadzących aktywny tryb życia, dzieci i osób starszych.

Pastificio Sgambaro wykorzystuje do produkcji swojego makaronu jedynie certyfikowany, uprawiany biologicznie Kamut, mielony we własnym zakładzie produkcyjnym. Makaron wyciskany jest przy użyciu matryc z brązu (trafilato al bronzo) dzięki czemu jego powierzchnia jest porowata i lepiej wchłania sosy i przyprawy. Proces suszenia makaronu przebiega w niskich temperaturach, dzięki czemu zachowuje on więcej wartościowych białek, węglowodanów i mikroelementów oraz ma bardziej wyrazisty smak.

Makaron o uniwersalnym zastosowaniu – doskonale smakuje ze wszystkimi rodzajami sosów.

Region: Veneto

BIO: Tak

suszony w niskiej temperaturze: Tak

wyciskany przez matrycę z brązu: Tak

Rodzaj ziarna: pszenica Kamut

Waga: 500 g

Producent Sgambaro, VENETO

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na innych aukcjach