O NAS
W skład naszego zespołu wchodzą Włosi i Polacy, co pozwala nam optymalnie wybierać najlepsze kąski włoskiej kuchni dostosowane do polskich smaków.
Zamówienia wysyłamy przesyłką kurierską najpóźniej 48h po zaksięgowaniu wpłaty (dni robocze). Koszt przesyłki to 15 PLN.
Przy zamówieniach przekraczających 250 PLN wysyłka gratis. Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie.
Aktualnie jedyną formą płatności jest przedpłata.
DLACZEGO TAK DROGO?
W dyskoncie lub supermarkecie znajdziesz pewnie produkty o podobnej nazwie, które będą kosztowały nieporównywalnie mniej. My jednak proponujemy Ci to, co najlepsze. Składniki, proces produkcji i dystrybucji naszych produktów nie powalają nam konkurować z wielką dystrybucją cenowo, ale jeśli chodzi o jakość - sprzedajemy po prostu co innego, choć o tej samej nazwie.
Zobacz dlaczego płacisz więcej:
- Składniki naszych produktów pochodzą najczęściej z okolic miejsca produkcji, a zawsze z Włoch (z wyjątkiem specjalnie sprowadzanych, np. kanadyjskiej mąki). Przez to są droższe od sprowadzanych spoza Europy.
- Żaden z naszych produktów nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, barwników, ulepszaczy. Ich produkcja kosztuje przez to więcej, a krótszy termin ważności też wpływa na wyższą cenę.
- Nasze produkty robione są tradycyjnymi metodami, które są mniej wydajne (a więc droższe), ale gwarantują lepszą jakość od masowej produkcji przemysłowej.
- Nasze produkty są butelkowane lub bezpiecznie pakowane w niewielkich opakowaniach przez producenta w miejscu produkcji. Gwarantuje to ich świeżość i oryginalność, ale podnosi koszty logistyczne.
- Niektóre z naszych produktów posiadają europejskie certyfikaty pochodzenia lub jakości, co dodatkowo podnosi ich cenę, ale gwarantuje oryginalność na wszystkich etapach produkcji.
- Sprowadzamy nasze produkty bezpośrednio od małych włoskich producentów, wielu z nich wraz z ich rodzinami znamy osobiście.
- Przechowujemy nasze produkty w odpowiednich warunkach (temperatura, wilgotność, dostęp światła).
KONTAKT
Tel. +48 [zasłonięte]969300
E-mail: [zasłonięte]@mniam.it
Sklep internetowy Mniam.it
VP Consulting Sp. z o. o. ul. Rakowiecka 34 lok. 5 02-532 Warszawa
NIP 521[zasłonięte]8118
Nr rachunku bankowego 50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 598424 Alior Bank
Zespół Mniam.it
|
OPIS PRODUKTU
Farro (lub precyzyjniej farro medio)to włoska nazwa pszenicy płaskurki (Triticum dicoccum), bardzo starego gatunku pszenicy znajdowanego w prehistorycznych osadach (jej kod genetyczny nie został naruszony) pochodzącego z Kaukazu lub basenu Morza Śródziemnego. Farro znane przez celtów i etrusków było też podstawą wyżywienia legionów rzymskich. Od niego pochodzi włoskie słowo „farina” – mąka. Potomkinią farro jest pszenica twarda (durum), z której produkuje się klasyczny włoski makaron.
Pszenica płaskurka jest wyjątkowo bogata w tłuszcze wielonienasycone, witaminy i minerały (żelazo, potas, magnez i fosfor). Polecana w dietach niskokalorycznych, z niską zawartością glutenu.
Pastificio Felicetti wykorzystuje do produkcji swojego makaronu jedynie uprawianą biologicznie płaskurkę z certyfikowanych upraw i wodę z alpejskich źródeł. Makaron wyciskany jest przy użyciu matryc z brązu (trafilato al bronzo), przez co jego powierzchnia jest porowata i lepiej wchłania sosy i przyprawy. Proces suszenia makaronu przebiega w niskich temperaturach, dzięki czemu zachowuje on więcej wartościowych białek, węglowodanów i mikroelementów oraz ma bardziej wyrazisty smak.
W czasie gotowania uwalnia subtelne aromaty gałki muszkatołowej, zielonego orzecha i gotowanego bakłażana. W smaku dają się wyczuć nuty świeżej skórki od chleba, masła orzechowego z wyczuwalnym finiszem owocu jujuby.
Doskonale smakuje z oliwą z oliwek i różnymi sosami, szczególnie warzywnymi.
Region: Trentino
BIO: Tak
suszony w niskiej temperaturze: Tak
wyciskany przez matrycę z brązu: Tak
Rodzaj ziarna: pszenica farro (płaskurka)
Waga: 500 g
Producent Felicetti, TRENTINO
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na innych aukcjach
|