Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoski Makaron jajeczny Columbro (2 kształty) (Ksz

28-03-2015, 0:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.90 zł     
Użytkownik mniamit
numer aukcji: 5128645788
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 28-03-2015 00:37:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

logo mniam.it table

Z włoskimi specjałami

z naszej oferty

nawet prosty posiłek

stanie się świętem

kafle mniam.it

Makaron jajeczny Columbro (2 kształty) (Kształt makaronu: PAPPARDELLE)

O NAS

W skład naszego zespołu wchodzą Włosi i Polacy, co pozwala nam optymalnie wybierać najlepsze kąski włoskiej kuchni dostosowane do polskich smaków.

Zamówienia wysyłamy przesyłką kurierską najpóźniej 48h po zaksięgowaniu wpłaty (dni robocze). Koszt przesyłki to 15 PLN.

Przy zamówieniach przekraczających 250 PLN wysyłka gratis. Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie.

Aktualnie jedyną formą płatności jest przedpłata.

DLACZEGO TAK DROGO?

W dyskoncie lub supermarkecie znajdziesz pewnie produkty o podobnej nazwie, które będą kosztowały nieporównywalnie mniej. My jednak proponujemy Ci to, co najlepsze. Składniki, proces produkcji i dystrybucji naszych produktów nie powalają nam konkurować z wielką dystrybucją cenowo, ale jeśli chodzi o jakość - sprzedajemy po prostu co innego, choć o tej samej nazwie.

Zobacz dlaczego płacisz więcej:

  1. Składniki naszych produktów pochodzą najczęściej z okolic miejsca produkcji, a zawsze z Włoch (z wyjątkiem specjalnie sprowadzanych, np. kanadyjskiej mąki). Przez to są droższe od sprowadzanych spoza Europy.
  2. Żaden z naszych produktów nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, barwników, ulepszaczy. Ich produkcja kosztuje przez to więcej, a krótszy termin ważności też wpływa na wyższą cenę.
  3. Nasze produkty robione są tradycyjnymi metodami, które są mniej wydajne (a więc droższe), ale gwarantują lepszą jakość od masowej produkcji przemysłowej.
  4. Nasze produkty są butelkowane lub bezpiecznie pakowane w niewielkich opakowaniach przez producenta w miejscu produkcji. Gwarantuje to ich świeżość i oryginalność, ale podnosi koszty logistyczne.
  5. Niektóre z naszych produktów posiadają europejskie certyfikaty pochodzenia lub jakości, co dodatkowo podnosi ich cenę, ale gwarantuje oryginalność na wszystkich etapach produkcji.
  6. Sprowadzamy nasze produkty bezpośrednio od małych włoskich producentów, wielu z nich wraz z ich rodzinami znamy osobiście.
  7. Przechowujemy nasze produkty w odpowiednich warunkach (temperatura, wilgotność, dostęp światła).

KONTAKT

Tel. +48 [zasłonięte]969300

E-mail: [zasłonięte]@mniam.it

Sklep internetowy Mniam.it

VP Consulting Sp. z o. o.
ul. Rakowiecka 34 lok. 5
02-532 Warszawa

NIP 521[zasłonięte]8118

Nr rachunku bankowego
50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 598424
Alior Bank

Zespół Mniam.it

OPIS PRODUKTU

Makaron jajeczny z pszenicy twardej (minimum 200 g jaj kurzych na 1000 g mąki) jest obok czystego makaronu (bez jajka) ważnym elementem włoskiej kuchni i często robi się z niego również typowe włoskie pierożki - tortelli, tortellini, ravioli i im podobne. Choć dodając białko jajka można uzyskać suszony makaron również z pszenicy miękkiej, makaron jajeczny z pszenicy twardej charakteryzuje się lepszymi wartościami odżywczymi.

Pszenica twarda (Triticum durum), zwana też makaronową lub po prostu durum, różni się od zwykłej, miękkiej pszenicy z jednej strony mniejszą wydajnością upraw, ale z drugiej bardziej wartościowym, szklistym ziarnem zawierającym gluten dużo wyższej jakości. To właśnie pozwala na wytwarzanie z niej makaronu bez białka jaja kurzego. Ziarna pszenicy twardej są twardsze (jak sama nazwa wskazuje), a ich wnętrze ma bursztynowożółty kolor dzięki luteinie wytwarzanej w bielmie (wnętrze ziarna normalnej pszenicy jest białe). Uzyskiwaną z nich mąkę gruboziarnistą wykorzystywaną do produkcji klasycznego makaronu włoskiego nazywa się semoliną. Pszenica twarda jest uprawiana przez człowieka od czasów neolitycznych.

Makaron wyciskany jest przy użyciu matryc z brązu (trafilato al bronzo), przez co jego powierzchnia jest porowata i lepiej wchłania sosy i przyprawy. Proces suszenia makaronu przebiega w niskich temperaturach (45-60º C), dzięki czemu zachowuje on więcej wartościowych białek, węglowodanów i mikroelementów oraz ma bardziej wyrazisty smak. W ten sposób unika się jednocześnie żelatynizacji zawartego w makaronie glutenu, która znacząco zmniejsza jego przyswajalność przez organizm.

Doskonały z sosem bolońskim i innymi sosami mięsnymi.

Region: Marche

suszony w niskiej temperaturze: Tak

wyciskany przez matrycę z brązu: Tak

Rodzaj ziarna: przenica durum

Makaron jajeczny: Tak

Waga: 500 g

Producent Columbro, MARCHE

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na innych aukcjach